Page content

Over mij

webinar-experts.nl Robert Mares

Robert Mares
“Kennis is macht, kennis delen is krachtiger”
Business coach, adviseur, trainer, auteur, spreker, creatief, ondernemer

Robert Mares heeft sinds 1994 gewerkt als (senior)controller, inkoop-adviseur, organisatie adviseur en project manager. Sinds 2006 is Robert zelfstandig ondernemer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het slimmer en efficiënter maken van processen.

“In mijn werk zie ik steeds vaker dat bedrijven kosten willen besparen en duurzamer willen werken. In de praktijk blijkt het moeilijk te zijn om hier concrete invulling aan te geven..

Ik ontmoet veel ondernemers die worstelen met hun winst en die niet weten hoe ze kosten kunnen besparen door duurzamer te ondernemen. Duurzaamheid is prachtig, maar het moet wel wat opleveren. De slimmer ondernemen scan (mobiliteitsscan) is een prachtige tool om de mogelijkheden te laten zien”.

Neem contact op met Robert Mares

De passie van Robert Mares:

Mensen helpen met slimmer ondernemen: efficiënter, productiever, plaats- en tijdsonafhankeljk en met meer plezier. Met mijn bedrijf webinarexperts.nl laat ik ondernemers zien dat zij met de juiste mindset en door de inzet van de juiste tools veel minder tijd en energie kwijt zijn aan hun bedrijfsprocessen en tegelijkertijd ook nog eens betere resultaten verkrijgen. Met als uiteindelijk doel groeien als mens en als ondernemer. Op weg naar een wereld-ondernemer die kan werken waar en wanneer hij wil. Overal ter wereld.

Mijn visie op slimmer ondernemen:

Het Nieuwe Werken, tijd- en plaatsonafhankelijk werken, is niet alleen voor grote bedrijven interessant en toepasbaar. Juist zelfstandigen en kleine MKB-bedrijven zijn gebaat bij deze manier van werken. HNW maakt een hogere productiviteit mogelijk. Het zorgt voor meer innovatie en werkplezier, efficiënter werken en kan daardoor tijd en geld besparen. Bovendien kan HNW een impuls geven aan een duurzame bedrijfsvoering, doordat er veel minder reiskilometers nodig zijn.

De kracht van Robert Mares:

Mijn kracht is dat ik ergens een idee opdoe, het samenvoeg met een ander idee. Vervolgens pas ik het gecombineerde idee in een ander werkveld toe. Zo heb ik aan de wieg gestaan van rijksmarktplaats.nl. Dit is een marktplaats voor de gehele rijksoverheid. Meubels die door een reorganisatie overbodig zijn worden hierop aangeboden aan andere overheden. Hiermee bespaart de overheid jaarlijks enkele tonnen. Ik kwam op het idee tijdens het NIGP congres in 2004 in Biloxi, USA. Dit congres voor inkopers bezocht ik, samen met mijn opdrachtgever Rijkswaterstaat en Nevi/Pianoo. Daar zag ik de presentatie van County of Volusia waar iemand via intranet te verkopen goederen eerst intern aanbood, voordat het aan de markt werd verkocht. Ik vond het een geweldig concept: slimmer, efficiënter, maar ook duurzamer. Dat idee heb ik vervolgens bij Rijkswaterstaat in de ideeënbus gedaan. In 2005 heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de zakelijke marktplaats geintroduceerd. Helaas was de tijd er op dat moment nog niet rijp voor om een rijksbrede marktplaats te ontwikkelen. Een paar jaar later, toen er bij de overheid enorm bezuinigd moest worden en ook duurzaamheid veel meer ‘in’ raakte, is het idee van een rijksmarktplaats alsnog gerealiseerd. De rijksbrede marktplaats is in januari 2011 live gegaan. Ik ben daar ook bij betrokken geweest. Dat implementatie van dit idee uiteindelijk toch gelukt is, daar ben ik trots op.

 

Affiliate Disclaimer: Iedere aanbeveling die ik maak op mijn site of in mijn e-zine is gebaseerd op mijn overtuiging dat het individuele aanbod voor jou waardevolle informatie of dienst betreft. Mijn persoonlijke relatie met de aanbieder stelt me in staat om te vertrouwen op hun werk. Als je besluit het product of dienst te kopen, krijg ik mogelijk een vergoeding voor de verwijzing. Zorg ervoor dat je je eigen onderzoek doet alvorens een besluit te nemen om over te gaan tot aankoop.

Mijn spelregels om zaken te doen met jou 

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);