3 GoToWebinar tips: handout, poll en feedback
14 juni 2017 

3 GoToWebinar tips: handout, poll en feedback

Bij een webinar plannen zijn er veel zaken waaraan je moet denken. In dit blog deel ik 3 GoToWebinar tips die je direct kunt toepassen om meer uit je webinar te halen.

Tip 1: Geef een handout voor of tijdens je webinar

Zorg dat je iets waardevols aan je deelnemers meegeeft. Zo kun je van tevoren een ebook of print van je presentatie delen. Je kunt ook tijdens je webinar live een document naar je deelnemers zenden (handig als je het vooraf toesturen vergeten bent). Een handout is goed om te geven en kan een grote bijdrage leveren aan je zichtbaarheid.

Tip 2: Maak een poll voor je webinar deelnemers

Interactie met je deelnemers gaat het beste via een poll. Een poll is een online vragenlijst. Hiermee betrek je de deelnemerw en je verzamelt zo handige informatie voor commerciële opvolging. Deelnemers vinden het ook leuk en zien graag hoe anderen de vragen beantwoorden. Deel dan ook de resultaten zodra je de ‘poll’ sluit. Bovendien zorgt een vragenlijstje voor een pauze in je presentatie wat voor jezelf ook erg handig is.

Tip 3: Verzamel feedback over je webinar

Feedback verzamelen helpt jou om betere webinars te geven in vele opzichten. Niemand kan je zo goed beoordelen als je luisteraars. Deze luisteraars wil jij graag als klant. Het is dan ook erg belangrijk om te weten wat hun mening is over jouw webinar. Een extra tip is om de feedback direct te vragen bij het verlaten van het webinar. De informatie is dan nog vers en de aandacht is nog bij jouw presentatie.


Deze GoToWebinar tips zijn vanzelfsprekend ook bij andere webinarsoftware tools te gebruiken. Bij GoToWebinar hebben ze deze functies goed ingebouwd. Deze functies helpen jou om meer resultaat uit je webinar te halen. Ga je starten met webinars, dan raad ik je aan deze GoToWebinar tips ook echt toe te passen.

Heb je al veel materiaal om mee te presenteren. Probeer dan GoToWebinar 14 dagen uit en organiseer ongelimiteerd webinars 2 weken lang.

Als je eerst met mij de opties wilt bespreken dan nodig ik je uit een virtueel bakkie in te plannen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen