Vimeo video hosting is gemakkelijk en snel!
26 juni 2017 

Vimeo video hosting is gemakkelijk en snel!

Nu wil ik het echt even hebben over Vimeo.
Video hosting op internet is heel gemakkelijk gemaakt.
Zodat video’s op een goede manier jouw marketing ondersteunen.

Ik gebruik zelf Vimeo video hosting voor al mijn video’s. Naast de opnames van mijn webinars zijn dit ook instructie video’s. En video’s voor online cursussen (bijvoorbeeld “Leer in 60 dagen een Indonesische Rijsttafel koken bij Indolonka”)  Je kunt Vimeo geheel gratis gebruiken maar de gratis versie heeft zo zijn beperkingen. Een betaalde versie heb je al vanaf 60 dollar per jaar, dat is iets minder dan 5 EUR per maand.

Heb jij video’s die jij wilt delen? Ga dan snel naar Vimeo en begin met uploaden >>

Een video delen via internet op Vimeo heeft zo zijn voordelen. Vimeo heeft een specifiek publiek dat minder algemeen is dan Youtube. Toch hebben zij al ruim 65 miljoen gebruikers. Als expert op het gebied van webinars ben ik zeer tevreden met het gebruik van Vimeo. Het heeft ontzettend veel gebruiksgemak waardoor ik snel na een webinar de opname online kan zetten.

Iets wat zeker erg gewaardeerd wordt. Je kunt snel handelen en ervoor kiezen alleen jouw webinar deelnemers toegang tot de video te geven. Vaak wil iemand het webinar nog even nazien en het is toch fijn als je dit binnen enkele ogenblikken kunt realiseren.

Waarom Vimeo video hosting?

Speciale servers voor video
De servers van Vimeo zijn speciaal ingericht voor het hosten van video. Hosting van de video bij je eigen website provider betekent meestal dat de server trager wordt. Vaak is er aan je website ook een maximaal data verbruik gekoppeld. Met het hosten van een video ga je hier snel door heen. Bij Vimeo kunnen een onbeperkt aantal bezoekers de video bekijken.

Video uploaden ook als verbindingwegvalt
Jouw video delen via internet is tegenwoordig een koud kunstje zolang je internetverbinding maar goed is.
Heb je deze niet tot je beschikking? Je hebt bijvoorbeeld een minder stabiele WIFI in je hotel.
Geen nood bij Vimeo.
Zelfs als tijdens het uploaden de verbinding weg valt hoef je niet weer overnieuw te beginnen. Vimeo laat je rustig doorgaan en je verliest dus niet extra kostbare tijd.

Video aanpassen
Statistieken zijn belangrijk.
Je wilt immers zien hoe populair jouw video is.
Wellicht dat je dan een vervolg kunt maken.
Maar wat als je een aanpassing wilt doen?
Bij Vimeo kun jij dit doen zonder de statistieken te verliezen.
Zo handig.

Vimeo biedt naast de gratis mogelijkheid ook betaalde abonnementen aan. Grootste verschillen tussen de abonnementen is het aantal GB’s dat je per maand mag uploaden. Daarnaast bieden de PRO en de Business variant uitgebreidere beveiliging, instellingen en meer statistieken.

Vimeo video hosting prijzen internet

Probeer nu Vimeo 30 dagen gratis! 

Wat is jouw favoriete video hosting dienst? Deel het hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen