3 misvattingen over geld waardoor ondernemers niet genoeg verdienen.
01 september 2014 

3 misvattingen over geld waardoor ondernemers niet genoeg verdienen.

Geld stinkt! Of toch niet?

Herken je dit?
Je wilt vooral mensen helpen en geld vind je niet zo belangrijk
Je wilt jouw eigen bedrijf starten maar je bent bang dat je er niet van kunt leven
Je voelt dat jouw diensten meer waard zijn dan dat je er nu voor krijgt
Je gaat iedere keer onderuit in prijsonderhandelingen
Je bent ervan overtuigd dat jouw klanten jou niet kunnen betalen
Je wilt het allerliefste gratis werken

Veel sociale ondernemers verdienen niet genoeg geld. Als je een achtergrond hebt in de non-profit of een ander vak waarin mensen helpen je allerbelangrijkste passie is, dan is de kans groot dat je een ‚geld-issue’ hebt. Toch is genoeg geld verdienen van levensbelang om mensen te kunnen helpen. Als jij namelijk niet genoeg verdient dan komt het moment dat je moet stoppen met je bedrijf. En als dat zo is dan kun je helemaal niemand meer helpen.

Dat maakt het zo lastig want in feite betekent dit dus dat je geld moet verdienen aan mensen helpen. Dit kan zo tegenstrijdig voelen dat je er weerzin tegen krijgt. Dat je de neiging voelt om de handdoek in de ring te gooien. Of als je overweegt om een bedrijf te starten, om er zelfs helemaal maar niet aan te beginnen. Al deze heftige emoties staan je in de weg.

Er is maar 1 manier om dit aan te pakken: je ‚geld-issue’ oplossen. Dit doe je door de emoties die je hebt rondom geld verdienen, eerlijk en open te onderzoeken. Niet wegdrukken of ontkennen. Dat helpt helaas echt niet. Dat heb ik aan den lijve ondervonden.

Op mijn 44e had ik een loopbaan achter de rug die volledig in het teken stond van non-profit. Reclassering, Consultatieburo voor Alcohol en Drugs, Belastingdienst en Stichting Welzijn Buren waren mijn werkgevers. Ik besloot om een eigen bedrijf te beginnen. Die eerste jaren waren echt een zware leerschool: ik verdiende bijna niets want ik durfde niet om geld te vragen voor mijn diensten. Ik heb hier nachten van wakker gelegen.

Mijn keerpunt kwam toen ik ontdekte dat mijn ideeën over geld grotendeels gebaseerd zijn op misvattingen. Misvattingen die mij tegenhielden om echt te gaan ondernemen. Want bij ondernemen hoort nu eenmaal genoeg geld verdienen om je bedrijf in leven te houden zodat je klanten kunt bedienen, mensen kunt helpen (wist ik veel!!). Wat ik ook leerde is dat ondernemen een enorme heftige persoonlijke groei met zich meebrengt. Want als je misvattingen en issues oplost ben je daarna ‚een ander mens’. Niet perse beter maar wel anders. In ieder geval een betere ondernemer.

Wil jij dit ook?
Wil je groeien in jouw ondernemerschap?
Jouw kansen om genoeg geld te verdienen vergroten?
Dan vertel ik je graag de drie grootste misvattingen die ik heb opgelost.
Ik weet zeker dat jij ze zult herkennen en dat jij ze ook kunt oplossen!

Wil je direct het aanbod lezen? Dat vind je hier!

Gastblog van Anneke Krakers – Welzijn in Marketing.

Over de schrijver
Max
Door

Max

op 01 Mar 2015

Dit klopt wel, het zijn vaak je eigen issues die voorkomen dat je goed je werk kunt doen. Bedankt voor het artikel!

Reactie plaatsen