De 4 belangrijkste website pagina's
22 november 2013 

De 4 belangrijkste website pagina's

Die veel ondernemers vergeten te maken!

Welke website pagina’s dit zijn? De 4 belangrijkste website pagina’s zijn:

  1. Opt-in pagina
  2. Salespagina
  3. Bedankpagina
  4. De 404-melding, ook wel “pagina niet gevonden” melding

Opt-in Pagina

Er zijn miljoenen websites. Miljoenen pagina’s. Je doet er van alles aan om bezoekers naar je site te krijgen. De bezoeker is op je site. Hoe zorg je dat hij terugkomt? Door ze een cadeautje aan te bieden. Je e-boek. Een checklist. Een mindmap. Belangrijk is dat je iets waardevols geeft. In ruil voor het e-mail adres van je bezoeker. Zo komen ze op je mailinglijst. En kun je ze vaker informeren over je diensten en producten. Ik heb gratis e-boeken. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat mijn mailinglijst hierdoor wekelijks met enorme aantallen groeit. Onderschat de kracht van een gratis weggever dus niet! Ik heb zelfs enkele speciale websites voor mijn gratis weggever. Bijvoorbeeld webinar-experts.nl Misschien is dat ook wel de reden dat je nu deze nieuwsbrief leest. Het bewijs dat het werkt!

Sales pagina

Een aparte verkooppagina wordt ook wel landingspagina genoemd. Dit is voor veel ondernemers een hele opgave. Want hoe krijg ik een pagina indeling en opmaak die dusdanig prikkelt dat de bezoeker sneller overgaat tot aankoop van het product. Hoe schrijf je nu die wervende tekst? En nog veel belangrijker, hoe krijg ik dit nu het beste en eenvoudigste op mijn website. 

404-pagina

404 pagina gemaakt met leadpage.nl belangrijke website pagina'sEen van die miljoenen mensen heeft je site aangeklikt. Klikt op de link. Blijkt de pagina niet meer te bestaan. Vervelend. Maar het gebeurt wel. Dagelijks. Er is een oplossing. Je maakt een speciale 404 pagina aan. Je legt kort uit wat er fout is gegaan. En biedt daarna de mogelijkheid om alsnog jouw kennis te ontvangen. In ruil voor het e-mail adres. De bezoeker was specifiek op zoek naar jouw informatie. De kans dat hij je informatie aanvraagt is daardoor veel groter dan bij een normale opt-in pagina.

Bedankpagina

Bedankpagina E-boek in 8 stappen je webinar succesvol organiseren gemaakt met leadpage.nl De laatste van 4 belangrijkste website pagina’s is de bedankpagina. De pagina na het aanvragen van het gratis e-boek. Of na het bestellen van je product. Je kent ze vast wel! ‘Bedankt, wij hebben uw bestelling in goede orde ontvangen en zullen deze zo snel mogelijk bij u afleveren’. En de rest van de pagina is leeg. En als je geluk hebt staat er een afbeelding op. Gebruik die bedank pagina om je bezoeker echt te bedanken! Zodat hij het verder vertelt. De bedank pagina die ik nooit vergeet is van mijn Amerikaanse coach. De bedank pagina bevatte een video. Waarin zijn zoon de opdracht uit de brievenbus vist en blij roept: we hebben weer een order. Er wordt steeds vaker video gebruikt. Maar op een bedankpagina ben ik het pas 2 keer tegengekomen. Met de video kun je je bezoeker attent maken op andere aanbiedingen, speciale acties en gratis weggevers.

Maak zelf de 4 belangrijkste website pagina’s

Je kunt al deze pagina’s laten maken door je designer. Maar dat kost vaak Leadpage.nl de tool voor snel en eenvoudig maken van bedankpagina, 404 pagina, salespagina en opt-in paginaveel geld. Voor een extra pagina rekent hij al snel € 75. Zelf gebruik ik leadpage.nl. Je kunt gratis html templates downloaden. Maar voor $297 per jaar of $ 400 voor 2 jaar (zo’n € 150 per jaar) krijg je je eigen account. En kun je onbeperkt pagina’s aanmaken. Voor alle bovengenoemde categorieën. En nog veel meer. Zoals iedere week de aanmeldpagina voor mijn Lunchwebinar.nl. Eenvoudig gekoppeld aan mijn mailingsysteem en mijn webinarsysteem.

Ik heb een speciale facebook groep voor leadpage gebruikers. Daar delen we ervaringen met elkaar. En helpen elkaar. Dat zorgt voor nog betere resultaten.

Over de schrijver
Een 404 pagina maken
Door

Een 404 pagina maken

op 02 Sep 2014

[…] Een andere mogelijkheid is om Leadpage.nl te gebruiken! Ik noemde de 404 pagina in mijn blog "De 4 belangrijkse website pagina's" […]

Reactie plaatsen