5 strategieën om een continue stroom klanten te krijgen en te houden
27 april 2014 

5 strategieën om een continue stroom klanten te krijgen en te houden

Herken jij dat het moeilijk is om klanten te krijgen?
Veel zelfstandige coaches, trainers, adviseurs en andere “mensenwerkers” kost het ook veel moeite om klanten te krijgen.

Of je nu werkt voor opdrachtgevers of met individuen, of je individueel werkt of workshops en trainingen geeft, HET GROTE probleem is voor velen dat ze ELKE KEER opnieuw nadat ze een opdracht, training of coachtraject hebben gehad, helemaal opnieuw moeten starten met het werven en krijgen van klanten. Dat is zeer tijdrovend, vermoeiend en zelfs heel frustrerend.
Vooral omdat ze veel te bieden hebben, en het gevoel kunnen hebben dat die kwaliteit niet gezien wordt. En hun praktijk dus lang niet zo volloopt als ze zouden willen. Het serieuze en zorgwekkende gevolg is dat ze veel te weinig verdienen.

Gelukkig zijn er fantastische beproefde methodes beschikbaar

Methodes die deze groep ondernemers specifiek van dienst kunnen zijn om klanten te krijgen.
Marijke Eggink heeft zich gespecialiseerd om haar collega’s hiermee te helpen. Marijke heeft zelf ruim 23 jaar een praktijk gehad: eerst als massagetherapeut, later als aurareader en healer, en daarna als coach en trainer. Marijke heeft van alles gedaan om aan klanten te komen: vele lezingen geven, nieuwsbrieven schrijven, met huisartsen spreken, adverteren, folders en flyers maken en verspreiden, workshops geven, jaartrainingen geven, lesgeven aan opleidingen. Ze kent dus het klappen van de zweep. Maar……een continue stroom klanten kreeg ze niet!
Na ziekte en herstel daarvan (als ZZP-er, ondernemer, dus zonder inkomen!) was het ineens genoeg.

Hoe krijg ik meer klanten?

marketing strategie klanten stroomMarijke is zich bewust gaan verdiepen in het antwoord op de vraag: hoe krijg ik nieuwe klanten? Al snel kwam ze op het spoor van een expert op het gebied van marketing voor zelfstandige coaches en trainers: DE manier om klanten te krijgen. Ze begon de marketingstrategieën toe te passen en ontdekte dat ze ze integer kon inzetten zonder zichzelf te verliezen in trucjes. Bovendien: alles wat ze toepaste werkte en binnen een jaar had ze haar omzet verzesvoudigd!
Ze besloot al gauw dat ze haar collega’s die worstelden met hetzelfde probleem wilde helpen.
En zo is ze gecertificeerd business coach geworden voor ambitieuze coaches, therapeuten en trainers die net als zij worstelen met het krijgen van klanten en omzet, daar genoeg van hebben en ook willen leren hoe je je bedrijf veel stabieler kunt neerzetten. Zij is heel succesvol met de klanten die ze begeleidt. Marijke biedt tegenwoordig online- en offline programma’s, events en presentaties. Ze schrijft blogs en artikelen in tijdschriften. Binnenkort verschijnt een boek waarin Marijke wordt geïnterviewd en Marijke is ook zelf bezig een boek te schrijven.

Lunchwebinar

Marijke is op 6 mei te gast in het lunchwebinar van Robert Mares.

Meld je direct aan voor het LunchWebinar! 

Marijke deelt daar haar 5 belangrijkste strategieën om een continue stroom klanten op gang te krijgen. Als je die onder de knie hebt, verdien je veel meer en houd je veel meer tijd over voor je familie, vrienden, interesses en hobbies. Ben je geinteresseerd? Meld je dan aan voor het webinar
Gastblog van Marijke Eggink
Watwerktwerkt.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen