Blue Snowball goede microfoon voor webinar
14 november 2013 

Blue Snowball goede microfoon voor webinar

 

Regelmatig krijg ik vragen over mijn Lunchwebinar en Webinars.

Deze week vroeg Marco mij: “Welke microfoon gebruik je in je webinar? Het geluid is zo goed”

Blue Snowball microfoon

Ik gebruik de Snowball microfoon van Blue. Eenvoudig aan te sluiten via USB. Perfect geluid.

De Blue Snowball microfoon heeft 3 standen:

  • richtmicrofoon
  • richtmicrofoon met -10 DB
  • omni-directional 360 graden microfoon, handig voor een videoconference in een ruimte met meerdere deelnemers.

Je kunt hem eenvoudig via internet bestellen bij bax-shop.nl. Levertijd is meestal 1-2 dagen. Maar let op! Soms is de blue snowball microfoon uitverkocht. Dat is mij dus laatst overkomen. Ik had de blue snowball  uitgeleend aan een klant. Zodat hij zijn webinar goed kon doen. Ik wil snel een nieuwe bestellen. Is ie uitverkocht. Ik heb dus 1 week in mijn lunchwebinar met de ingebouwd microfoon van mijn MacBook Air gewerkt. Gaat ook, maar geeft minder goed geluid. Inmiddels heb ik hem weer terug. En mijn klant heeft een splinternieuwe.

De Snowball is ook geschikt voor gebruik met je iPad.

Naast deze mini standaard heb ik ook een groot statief. Zo kan ik hem op de grond plaatsen en staan achter de microfoon.

Een zeer uitgebreide review in het Nederlands vind je HIER. Hoewel de review geschreven is door een gamer zijn de opmerkingen ook relevant voor gebruik bij webinars en webcasts.

De fabrieksinformatie vind je HIER.

 

Over de schrijver
Help! ik ben gevraagd als gastspreker in een webinar!
Door

Help! ik ben gevraagd als gastspreker in een webinar!

op 23 Nov 2013

[…] luidsprekers zijn geplaatst gaat het geluid snel rondzingen. Het gebruik van een losse headset met microfoon verdient dan ook de voorkeur. Je kunt ook een losse microfoon gebruiken. Zelf gebruik ik de Blue […]

Annette van Gastel
Door

Annette van Gastel

op 20 Jan 2014

Ik heb m ook en inderdaad een geweldig ding. Vorige week tijdens een interview met 2 mensen ervoor gezeten, ging prima. Heb m bij Apple besteld (handig als je daar al een account hebt) en had m ook binnen 2 dagen.

Webinar organiseren? wat heb ik nodig
Door

Webinar organiseren? wat heb ik nodig

op 26 Jul 2014

[…] gebruik hiervoor de blue snowball waarover ik al eerder een blog […]

Webinar geluidsproblemen voorkomen
Door

Webinar geluidsproblemen voorkomen

op 03 Oct 2014

[…] zorg voor een goede microfoon. Zelf gebruik ik de blue snowball […]

Nathalie
Door

Nathalie

op 22 Dec 2014

Hai Robert, Dank voor je informatie. Zou je me nog kunnen zeggen welke type grote standaard je hebt? En die bevalt ook goed? Alvast bedankt! Nathalie

Robert
Door

Robert

op 30 Dec 2014

Hoi Nathalie, Ik heb het voor je opgezocht. ik heb bij bax-shop.nl deze gekocht: Innox IVA02 microfoonstatief zwart, met 3 jaar garantie. Succes! Groet, Robert

Reactie plaatsen