Doe je dat wat jij echt graag wilt? Ontwerp je eigen leven!
16 januari 2014 

Doe je dat wat jij echt graag wilt? Ontwerp je eigen leven!

  • Hoe vaak doen we dingen die anderen willen?Heleen Elfrink - ontwerp je eigen leven - lunchwebinar Robert Mares
  • Of waarvan we denken dat ze dat willen?
  • We willen sociaal zijn, behulpzaam en leven zoals ons geleerd is.
  • Maar hoe vrij ben je als je leeft zoals je geleerd is?
  • Doe je dat wat jij echt graag wilt?

Vanuit onze opvoeding krijgen we allerlei normen, waarden, regels en inzichten mee. Als het goed is zijn ze erop gericht om je als volwassene goed te laten functioneren in de maatschappij. En daarnaast ervaar je de vrijheid om het leven zó in te richten zoals jij dat wilt en zoals dat voor jou goed voelt.

Als ik hier met klanten over spreek dan hoor ik ze zeggen dat ze dat doen, maar eigenlijk ook weer niet. Ik hoor termen als “verplichtingen”, “moeten”, “controll freak” voorbij komen. Allemaal termen die niet echt vrijheid blijheid uitstralen voor mij.

We leven niet meer in de flower power tijd, dat is absoluut waar, maar ook niet in een streng regime. Of toch wel?

Doe je dat wat je echt graag wilt?

In hoeverre doe jij dingen die je uit je flow halen, die energie kosten (bewust of onbewust), of tijd en geld. Het hoeven echt niet altijd de vervelende dingen te zijn zoals moeilijke of veeleisende klanten of een zeurende partner thuis. Het kan ook het houden van event zijn, ineens een heel succesvol bedrijf hebben, een goede combinatie tussen werk en privé organiseren.

Hoe houd je dat vol?

Ontwerp je eigen leven, zet jezelf op 1.

Niet langer meer als ploegpaard zwoegen door het mulle zand, maar zelf de teugels in handen nemen en je eigen koers bepalen. Pas dan kun je optimaal van het leven genieten en er ook maximaal zijn voor een ander.

Zelf hebben mijn partner en ik anderhalf jaar geleden een dochter gekregen. We hebben allebei een eigen bedrijf en werkten hier meer dan fulltime in. Het was voor ons een complete omslag om van twee drukke bedrijven naar twee bedrijven en een gezin met een kindje te gaan. Daarnaast gingen onze bedrijven ook nog eens beter lopen, heel fijn, maar extra druk.

Wij hebben heel intensief aan onszelf gewerkt, aan onze (werk)houding, aan focus, prioriteiten, automatisering, aanbod, etc. Ik werk nog steeds hard, anders hard dan voor die tijd, maar nu veel meer vanuit een innerlijke motivatie, vanuit rust, vanuit mezelf en dat geeft enorm veel energie en heel veel gezellige en bijzonder blije momenten met onze dochter.

Dit kan ik jou ook leren zodat het je meer tijd, geld, energie en een betere gezondheid oplevert.

Jij bepaalt, jij gaat de relaties aan en jij incasseert en groeit persoonlijk en zakelijk door succes!

Wil je hier meer over weten? geef je dan nu op voor mijn gratis lunchwebinar op dinsdag 21 januari van 12.00 tot 12.30 uur.

Gastblog door Heleen Elfrink

is ook verschenen op HeleenElfrink.nl

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen