Effectief vergaderen met GoToMeeting
24 november 2016 

Effectief vergaderen met GoToMeeting

Effectief vergaderen! Dat wil jij toch ook? Hoe doe je dat in combinatie met FlexWerkplekken (Het Nieuwe Werken)? Met teamleden die op verschillende locaties zijn. Wellicht in verschillen tijdzones en op verschillende continenten.

Ik gebruik GoToMeeting van Citrix om contact te houden met mijn teamleden. GoToMeeting combineert een Conference Call met video camera’s en het delen van je  beeldscherm. Zo kun je alles ook nog eenvoudig opnemen.

GoToMeeting kun je geheel gratis testen.
Test de pro versie gedurende 14 dagen.

Effectief vergaderen met GoToMeeting:

  1. Je ziet altijd wie er aan het woord is.
  2. Met HD functionaliteit en meerdere personen op een scherm is online meeten ook non-verbaal mogelijk.
  3. Visuele presentaties en video’s deel je gemakkelijk. Je creëert echt interactie waardoor je bijna vergeet dat die andere personen 1000-en kilometers bij je vandaan zitten.
  4. Discreet reageren door middel van de chatfunctie geeft effectiviteit. Zo kan je 1 persoon aanspreken tijdens de meeting maar ook de hele groep als je bijvoorbeeld een audio issue hebt.
  5. Vergelijk je online meeten met een teleconferentie dan is het echt zoveel simpeler. In plaats van ingewikkelde toetsencombinaties doe je nu acties met één klik.
  6. Als bedrijf bespaar je kosten door online meeten. Personen nemen deel vanaf elke locatie dus reiskosten worden bespaard. In de meeste landen wordt een lokaal inbelnummer aangeboden, tegen normaal tarief. Dit voorkomt onverwachte kosten voor internationaal bellen.
  7. Wil je toch het oude evenaren met het moderne dan gebruik je GoToMeeting als een inbelsysteem. Echter heb je meer gemak erbij dan via de telefoon.
  8. De meetings neem je gemakkelijk op en bewaar je op je eigen pc. Handig als notulen. Of als basis voor een verslag. Of het besproken werk nog wilt doornemen.

GoToMeeting is echt een aanrader voor effectief vergaderen. Doe je het vanuit het kosten besparen perspectief dan ga je gegarandeerd profijt hebben.

Wil je meer weten over de opties van GoToMeeting en GoToWebinar? Als webinarexpert help ik je graag. Je kunt op dit blog reageren, contact met mij opnemen of gelijk een virtueel bakkie inplannen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen