Enthousiasme van ondernemers voor flexibel en mobiel werken neemt toe
28 februari 2011 

Enthousiasme van ondernemers voor flexibel en mobiel werken neemt toe

Werknemers zien wel wat in het nieuwe werken
25 februari 2011 – Het enthousiasme van ondernemers voor flexibel en mobiel werken neemt toe. In anderhalf jaar tijd is de animo van 8,4 naar 16,6% gestegen. De eigen persoonlijke ervaring van ondernemers speelt hierbij een rol; het nieuwe werken wordt als eventuele efficiency verbeteraar beschouwd op het moment dat ze hun persoonlijke weerstand tegen nieuwe technologie die flexibel en mobiel werken mogelijk maakt, overwonnen is. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Leefritme Kenniscentrum `Efficiënt Ondernemen`.

Het belangrijkste aspect met 35% vinden de ondernemers efficiency, gevolgd door mensgerichtheid, veiligheid, duurzaamheid en connectiviteit. Over het algemeen vindt de helft van alle werknemers flexibel werken belangrijk. De implementatie van verschillende praktische punten die flexibel en mobiel werken mogelijk maken, is echter nog een discussiepunt. Maar 17% van de ondernemers vindt flexibele werkplekken van belang. Het onderweg werken mogelijk maken, krijgt slechts van 29% ondersteuning.

Mobiele telecommunicatiebedrijf Vodafone heeft het Leefritme Kenniscentrum mogelijk gemaakt. Dit onderzoekinstituut doet onderzoek naar het leefritme van Nederland. Vodafone heeft ruim 4,9 miljoen klanten in Nederland en wereldwijd heeft de Vodafone Group 343 miljoen eigen en gedeelde klanten.

Ben jij ook een enthousiast ondernemer laat dan nu een slim werken slim reizen scan uitvoeren en ontdek hoe je slimmer kunt ondernemen. De scan wordt tot 1 juli voor het MKB (25-250 mdws) volledig gesubsidieeerd door de overheid.

Bron(nen):
Persbericht (24-2-2011)

Over de schrijver
Reactie plaatsen