GoToWebinar FAQ Rollen

In deze GoToWebinar FAQ vind je informatie over de rollen binnen GoToWebinar.

wat is een organizer? Organisator
wat is een panelist? Panel lid
wat is een presenter? Presentator
wat is een attendee? Deelnemer
Hoeveel mensen kunnen gelijktijdig spreken tijdens een webinar?

Wat is een organizer? (organisator)
Een organizer heeft een GoToWebinar account. Hij plant, start, managed en stopt een webinar. Een organizer kan andere deelnemers benoemen, promoveren, tot organizers of panel leden.
Zodra een sessie is gestart de organizer met het GoToWebinar account is de standaard presentator. Hij kan de presentatie beginnen of een van de ander organizers of panellists de presenteer mogelijkheid geven.

Wat is een panelist? (panel lid)
Een panellist is een persoon die presenteert en/of vragen beantwoordt die aan hem worden toegewezen tijdens het webinar.
Een panellist kan tijdens het webinar op ieder moment de mogelijkheid tot presenteren worden gegeven. Als ‘presenter’ kan hij zijn scherm delen.
Een panellist heeft standaard de mogelijkheid om te spreken tijdens het webinar. Zijn microfoon kan hij zelf op ‘mute’ zetten. Een organiser kan dit ook doen.

Wat is een presenter? (presentator)
Een presenter (presentator) is de persoon die presenteert en zijn scherm deelt met het publiek, de attendees. De GoToWebinar organizer is altijd de presenter na het opstarten van het webinar. De presenter rol kan na inloggen worden doorgegeven aan een andere organizer, panellist of attendee (organisator, panel lid of deelnemer).
Een GoToWebinar Presentator kan zijn complete desktop, een schoon scherm, zonder icons of taakbalk, of een specifieke applicatie-window tonen aan het publiek (screen sharing). Als presentator kun je op ieder moment besluiten om Scherm Delen te pauzeren. Als presentator kun je andere organizers en panellists de mogelijkheid geven om jouw toetsenbord en muis over te nemen.

Wat is een attendee? (deelnemer)
Een GoToWebinar Attendee is iemand die het het gedeelde scherm van de presenter kan zien. Zijn geluid is standaard muted om achtergrond geluiden die kunnen afleiden van de presentatie te minimaliseren. Als gebruik gemaakt wordt van de ingebouwde audio mogelijkheden van GoToWebinar, VoIP of Telephone, dan kan de organizer maximaal 25 deelnemers (inclusief panelists en organizers) unmuten. Als meer deelnemers dienen te spreken, dan dient eerst een gelijk aantal unmuted deelnemers gemute te worden. Er kunnen maximaal 25 deelnemers gelijktijdig unmuted zijn. Een attendee kan ook gepromoveerd worden tot panellist tijdens de sessie zodat hij eenvoudig kan spreken.

Attendees, deelnemers, hebben geen GoToWebinar account nodig om deel te nemen aan het event.

Hoeveel mensen kunnen gelijktijdig spreken tijdens een webinar?
Bij gebruik van de geintegreerde GoToWebinar audio conferencing kunnen maximaal 25 deelnemers worden unmuted en gelijktijdig spreken tijdens het webinar.

Wil jij starten met GoToWebinar?
Vraag HIER je GRATIS proef account aan met extra Nederlands talige tips

Over de schrijver
Reactie plaatsen