GoToWebinar Nederlandstalig?

Regelmatig krijg ik de vraag:
Is GoToWebinar Nederlandstalig beschikbaar?

Het korte antwoord is:
GoToWebinar is (nog) niet Nederlandstalig beschikbaar.
Gotowebinar is in de volgende talen beschikbaar:
Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Chinees.

Het lange antwoord is:

De software is Engelstalig. De teksten voor de mailings en de aanmeldpagina’s kun je echter zelf invoeren. Deze teksten kunnen dus gewoon Nederlandstalig zijn. Je kunt zo gedeeltelijk GoToWebinar Nederlandstalig maken.
De mailings zijn dan wel een mix van Engels en Nederlands. Het control panel is echter altijd een van de beschikbare talen. Voor Nederland geldt Engels als standaard taal.

Standaard taal voor GoToWebinar / GoToMeeting instellen

Je kunt je voorkeur taal instellen voor de GoToMeeting website op je ‘My Account’ pagina. Na het instellen van je voorkeuze taal bekijk je de GoToMeeting website in die taal.

Taal wijzigen tijdens meeting

GoToWebinar Nederlandstalig instellen
Je kunt ook je voorkeur taal instellen terwijl je in een sessie zit (alleen in Windows). De taal instelling van je operating systeem is de standaard waarde voor je sessies. Je kunt echter op ieder moment tijdens een meeting op een Windows computer de voorkeur taal voor GoToWebinar wijzigen.

Om de taal te wijzigen tijdens een GoToMeeting of GoToWebinar: klik op de ‘globe’ in de top van het control panel. Selecteer daar de nieuwe voorkeur taal.

De praktijk

Natuurlijk kun je zelf een extra mail versturen met instructies in het Nederlands. Of verwijzen naar een pagina waar je het uitlegt. Hier vind je een voorbeeld pagina over GoToMeeting.
In de praktijk blijkt, ondanks de Engelstalige software, het iedereen te lukken om in te loggen met de extra Nederlandse toelichting.

Zelf een GoToMeeting organiseren?

Je kunt GoToWebinar inclusief GoToMeeting 30 dagen geheel vrijblijvend testen. Tijdens deze 30 dagen ontvang je van mij extra tips per email om van je eerste webinar direct een succes te maken!
Test 30 dagen GoToWebinar GRATIS! inclusief TIPS!

Over de schrijver
Reactie plaatsen