Hoe jij van je sales angst afkomt
23 december 2013 

Hoe jij van je sales angst afkomt

Al meer dan 20 jaar zit ik in de marketing en sales en toch voelde het anders toen ik eenmaal mijn eigen dienst als ondernemer ging verkopen. Wat was ik zenuwachtig!

Mijn hart klopte in mijn keel en ik was bloednerveus. Aan koude acquisitie doe ik niet. Ik had een belafspraak met een deelnemer uit een workshop die ik de week daarvoor had gegeven.

Sales angst

Twee grote monsters spookten door mijn brein tijdens het telefoongesprek: mijn angst en twijfel. Ik was verlegen en mijn stem klonk zenuwachtig. Ik denk dat de ander perfect aanvoelde hoe onzeker ik was.

En dit is wat ik nu heel veel zie bij mijn klanten die ook met verkoopgesprekken beginnen. Ik weet precies wat zij doormaken en ik kan ze er perfect mee helpen.

Ik realiseer mij nu dat ik mijzelf die sales angst en twijfel heb opgelegd. Ze bestaan helemaal niet, ze zijn een illusie. Al eeuwen houden ze mensen in hun bedwang en hiermee belemmeren ze zichzelf om tot volle potentie te komen.

Veel ondernemers twijfelen aan hun kracht om groots te denken en te handelen. Ze denken dat hun sales angst en twijfel de waarheid is. Dat zien ze als hun realiteit. Maar de realiteit is een perceptie die je jezelf oplegt.

Wat kan je daaraan doen? Je kan andere gedachten in je hoofd stoppen door je op andere gedachten te focussen. Gedachten die je blij maken of een herinnering aan een gelukkig moment.

Andere gedachten en focus leiden tot een andere emotie. En andere emotie leidt tot anders handelen. Als jij gelooft dat het goed zal gaan in het gesprek, als jij gelooft dat het een leuk en onderhoudend gesprek zal zijn waarin jij jezelf ten dienste stelt aan de ander en hem of haar wil helpen, dan heb je niets te vrezen. Geloof in jezelf en de wereld gelooft in jou.

Hou van het leven en hou van je klanten.

Petra IulianoGastblog van Petra Iuliano

Deze blog is ook geplaatst op iuliano.nl

Op 7 januari is Petra Iuliano te gast in mijn Lunchwebinar.

In 7 Stappen Van Sales Sukkelaar Naar Sales Superster!
Je kunt je nu al aanmelden! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen