Het kantoor en de mobiliteit in 2020
24 januari 2011 
in MKB

Het kantoor en de mobiliteit in 2020

Collega ondernemer Esmeralda de Vries schrijft in haar blog “niets nieuws onder de zon” over de opkomst en ontwikkeling van de mobiele telefoon sinds de jaren ’80 in de vorige eeuw. Ik weet nog dat ik in 1985 de eerste PC zag bij een MKB-ondernemer: een IBM met twee 5,25″ floppy drives. Tijdens het schrijven van deze blog zie ik dat Maarten van Rijn op LinkedIn het boek “Oh my god what happened” aanbeveelt. Dit boek is bedoelt om de traditionele marketing expert kennis te laten maken met de digitale mogelijkheden en tools te geven om de mensen anno 2010 te bereiken. Het begint met een overzicht van de vele zaken die gebeurd zijn de afgelopen jaren. De nieuwe media zijn het stadium van “toys for nerds” voorbij. Ze hebben een impact op ieders leven, en in een mate die veel groter is dan ooit tevoren. Bijvoorbeeld de mobiel in je broekzak. Anno 2010 beschikt iedere mobiele telefoon over meer mogelijkheden dan de eerste PC, en past deze eenvoudig in je broekzak. Tevens is Skype, in 2003 geïntroduceerd voor de PC, inmiddels beschikbaar op veel smartphones. Daar waar gratis wifi beschikbaar is, is het eenvoudig om met je Iphone (introductie 2007) via Skype gratis te bellen en skypen met vrienden en collega ondernemers, in Nederland, maar ook in het buitenland. Tevens is internet op de meest afgelegen locaties beschikbaar, bijvoorbeeld ook in Noorwegen .

De afgelopen weken heb ik genoten van de rust in een stukje paradijs in Noorwegen. Tegelijkertijd is in dit paradijs de techniek beschikbaar om “Het Nieuwe Werken” toe te passen. Als zelfstandig ondernemer op vakantie heb ik mijn e-mail bijgehouden en via skype met collega ondernemers contact gehad. Zo zag ik ook de aanvragen binnen komen voor de mobiliteitsscan voor het MKB waarvoor Agentschap NL vouchers verstrekt. Niet alleen de werkplek zal de komende 10 jaar veranderen, ook mobiliteit vraagt om verandering. Naast woon-werk verkeer zal er door de “verzilvering” van de bevolking een drastische toename zijn van het “zorgverkeer”, het verplaatsen van mensen van en naar ziekenhuizen. Als ziekenhuizen moderne technieken inzetten doen ze een bijdrage aan het slimmer reizen en kan de gezondheidszorg efficiënter werken. Dit levert dan weer een bijdrage aan het betaalbaar houden van de gezondheidszorg in Nederland. De politie heeft inmiddels in een pilot ervaring opgedaan met virtuele aangifte met persoonlijk contact. De eerste ervaringen zijn zeer positief. Mogelijk kan de gezondheidszorg leren van de politie. Ik hoor graag hoe volgens jou de werkplek en mobiliteit er in 2020 uitziet.

Op mijn werkplek zal in ieder geval GoToWebinar niet ontbreken. De tool waarmee ik eenvoudig met grote groepen online communiceer. Tot zelfs 1.000 mensen tegelijk. Ongeacht waar deze mensen op dat moment zijn. Wifi en een smartphone zijn het enige dat nodig is.

Wil jij nu al met GoToWebinar starten en niet wachten op 2020? Vraag NU je gratis 30 dagen GoToWebinar demo aan.

Wil je GoToWebinar zelf ervaren?
Test 30 dagen GoToWebinar GRATIS!

Tijdens deze test kun je onbeperkt webinars organiseren met maximaal 100 deelnemers. Deze maand gratis testen heeft een waarde van € 89. Je ontvangt tevens waardevolle tips voor een succesvol webinar!

Over de schrijver
Reactie plaatsen