Mobiliteit
Wachten tot de overheid regels gaat stellen over mobiliteit

of nu je kansen pakken met steun van die zelfde overheid? Als we het hebben over mobiliteit dan gaat het om de 3 P’s

  • People
  • Planet
  • Profit

Wat jij, als ondernemer, daar aan hebt?
Kort samengevat: behoud van je high potentials, jouw bijdrage aan een betere leefomgeving en last but not least meer winst.

Waardevolle medewerkers

Het is mooi dat je ze hebt en het is nog beter voor je bedrijf dat je ze houdt. Het (bindend) effect van een hoger salaris, dat weten we al langer, is tijdelijk. Wat je maakt tot een aantrekkelijke werkgever is een passend evenwicht tussen werk en privé. Door aan het mobiliteitsaspect binnen je organisatie te sleutelen ben je in staat je aantrekkelijkheid te vergroten.

Een beter milieu

Natuurlijk heb je met je bedrijf veel aandacht voor het milieu, niet alleen in woord maar ook in daad. Er zijn nog maar weinig organisaties die zaken willen doen met bedrijven die dit aspect veronachtzamen. Omgekeerd is het een aspect waar je goede sier mee kunt maken. Door aan het milieuaspect van je mobiliteit te sleutelen ben je in staat een extra bijdrage te leveren aan onze leefomgeving.

Meer winst

Kosten die je niet hoeft te maken vloeien direct terug in je resultaat. In tijden van crises is er sowieso extra aandacht om het resultaat te verbeteren. Is er in jouw organisatie al eens inzichtelijk gemaakt wat de kosten van mobiliteit zijn? Hoeveel wordt er besteed aan reiskosten, parkeerkosten en kosten van leaseauto’s? Door naar het kostenaspect van mobiliteit te kijken creëer je kansen om je kosten te verlagen.

De overheid helpt…

Het MKB kan een door de overheid betaalde mobiliteitsscan laten uitvoeren. Mobiliteitsadvies op maat. Tot 30 juni 2011 kunnen MKB-ers kosteloos advies krijgen over mobiliteitsmanagement. Deze door de overheid volledig gesubsidieerde regeling is financieel zeer aantrekkelijk voor ondernemers, want wie slim omgaat met zijn mobiliteitsbeleid heeft er direct voordeel bij.

De mobiliteitsscan

Met een mobiliteitsscan op maat wordt op heel snelle en eenvoudige manier zichtbaar met welke oplossingen je als MKB-er besparingen kunt realiseren. De scan-op-maat wordt uitgevoerd door één van de door Agentschap NL gecertificeerde mobiliteitsexperts. Voor Zuid-West Nederland zijn o.a. Peter de Vries en Milco Schmidt van webinarexperts.nl gecertificeerd. Onze adviseurs zijn werkzaam binnen uw regio en hebben ruime ervaring met mobiliteitsvraagstukken binnen het MKB.

Na uitvoering van de mobiliteitsscan bespreken we  de resultaten met je en geven je adviezen over de te treffen maatregelen. Vervolgens kun je kiezen of en hoe je het implementatietraject wilt ingaan. Dit vervolgtraject wordt voor 2/3 vergoed door de overheid met een maximum van € 4.500,-. Ook hierbij kunnen wij je ondersteunen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen