Mobiliteitsscan: slimmer werken, slimmer reizen gewoon doen !
25 juni 2010 

Mobiliteitsscan: slimmer werken, slimmer reizen gewoon doen !

MKB kan mobiliteitsvoucher twv € 1.500 aanvragen

Vermindering van uw uitgaven voor mobiliteit, productiviteitsstijging, minder parkeerproblematiek rond uw bedrijf, maatschappelijk verantwoord ondernemen en verbetering van de werk-privé balans van uw medewerkers. Spreekt dit u aan? Vraag dan een mobiliteitsvoucher aan en ontvang mobiliteitsadvies op maat voor uw onderneming.

Slimmer werken en slimmer reizen (#SWSR) is een populaire uitdrukking voor mobiliteitsmanagement. Uit recent onderzoek blijkt dat weinig MKB-ondernemers het slimmer-werken-slimmer-reizen-principe actief stimuleren voor het eigen personeel. Dit is jammer omdat u als ondernemer veel winst kunt behalen met de toepassing van dit principe. Maar ook maatschappelijk zijn er veel voordelen. Zoals een betere bereikbaarheid, versterkte concurrentiekracht van het MKB en minder uitstoot van schadelijke stoffen.

Wat is het subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers?

Het subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers geeft MKB ondernemers met minimaal 25 en maximaal 250 werknemers de mogelijkheid om gratis advies op maat te krijgen van een adviseur. De regeling is sinds 1 juli 2010 van kracht.

Een mobiliteitsscan geeft inzicht in de mogelijkheden voor uw bedrijf om actief aan de slag te gaan met slim reizen en slim werken. Daarnaast ziet u hiermee welke voordelen voor u te behalen zijn en met welke acties. Met een kleine voucher kunt u de kosten van deze mobiliteitsscan betalen. Deze voucher heeft een waarde van 1.500 euro.

Praktijkvoorbeelden van slim werken en slim reizen:

• Thuiswerkfaciliteiten voor uw medewerkers;
• Invoeren fietsenplan;
• Bewust reizen: soms met de auto en soms met het openbaar vervoer;
• Inzetten van zuinigere leaseauto’s;
• Aanbieden van een cursus Het nieuwe Rijden aan uw medewerkers;
• Opstellen parkeerbeleid voor uw bedrijf;
• Matchen van medewerkers die willen carpoolen.

Voor het invoeren van de maatregelen uit de mobiliteitsscan kunt u ook subsidie aanvragen, een groot voucher met een maximum van € 4.500. Deze grote voucher kunt u gebruiken voor het betalen van een adviseur welke u helpt de voorgestelde maatregelen te implementeren in uw organisatie. De grote voucher dekt tweederde deel van de kosten.

Deze regeling is een stimulans om het MKB kennis te laten maken met slimmer werken, slimmer reizen. Pak die Kans en vraag het voucher aan bij agentschap NL !

Bel denQers voor meer informatie of ondersteuning bij de aanvraag! 025-222 32 72

U kunt ook op mobiliteitsscan uw gegevens achterlaten, dan wordt de eerstvolgende werkdag contact met u opgenomen.

  • Robert Mares van denQers staat op de lijst van door Agentschap NL benoemde adviseurs voor het uitvoeren van de mobiliteitsscan volgens de door de overheid en agentschap NL gestelde normen;
  • denQers werkt met andere adviseurs samen in mobiliteitsscan.com voor het delen van kennis en ervaringen;

Interessante links:

Officiële overheidstekst

Over de schrijver
Reactie plaatsen