Onvergetelijk presenteren is meer dan jouw verhaal vertellen
04 april 2016 

Onvergetelijk presenteren is meer dan jouw verhaal vertellen

Wil jij jouw boodschap goed overbrengen met een online meeting, een webinar?
Maak jouw presentatie dan onvergetelijk. Presenteren doe je met variatie en emotie. Zorg ervoor dat jouw publiek jouw verhaal onthoudt en tot actie over gaat.

Begin hier gelijk met jouw onvergetelijke webinar >>

Mensen zijn gemakkelijk afgeleid. Bij online meetings kan je geeneens goed zien of iemand wel echt luistert. Het is daarom belangrijk bij een webinar om variatie te houden in je stem, content en visualisatie.

Verder kan je door middel van een poll interactie creëren, dit betrekt je luisteraars intensief in deelname.

Hoe doe je dat, onvergetelijk presenteren?

Je stem
Met variatie in je stem kan je passie overbrengen. Je benadrukt wat belangrijk is. Oefen dit door jezelf op te nemen.

Je content
De content die je maakt, hoeft niet alleen op feiten gebaseerd te zijn. Het is dan wel geloofwaardig maar minder gedenkwaardig. Presenteren doe je ook met emotie. Persoonlijke voorbeelden onthouden luisteraars vaak beter.

Combineer variatie in je stem met herhaalwoorden in je content. Persoonlijke content toont ook gemakkelijker meer passie.

Visualisatie
Als je bovengenoemde punten combineert met interessante visualisatie dan hou je de interesse. Een goede afbeelding zet je publiek aan het denken. En met de juiste content draag jij de oplossing voor.

Onvergetelijk presenteren maakt de kans groter dat bij een simpel geheugensteuntje, zoals een bedankmail, mensen tot actie overgaan.

Meer tips over online presenteren vind je op webinarexperts.nl. Tips niet alleen om technisch een webinar te geven maar ook persoonlijke ondersteuning.

Voor meer opties met betrekking tot webinarcoaching klik je hier >>

Ben je klaar om tot actie over te gaan? Probeer dan 14 dagen zonder verplichting GoToWebinar uit en ga onvergetelijke presentaties geven.

Wil je graag persoonlijk advies? Drink dan een virtueel bakkie met Robert. Plan hier je afspraak.

Over de schrijver
Reactie plaatsen