Op je beeldscherm tekenen en gelijk delen
18 april 2016 

Op je beeldscherm tekenen en gelijk delen

Het was er al voor Windows gebruikers.
Gelukkig kunnen ook de Mac gebruikers nu op hun beeldscherm tekenen.
Je leest het correct! Tekenen op je beeldscherm. Tekenen ongeacht jouw besturingssysteem.

Voor alle producten van Citrix (GoToMeeting, GoToWebinar en GoToTraining) geldt dat Mac en Windows dezelfde pen, highlighter en pijltjes kunnen gebruiken. Elke organisator kan dus nu gelijk op het gedeelde scherm informatie markeren.

Op je beeldscherm tekenen is effectief vergaderen

Super handig. Je kunt de informatie die je wilt benadrukken zichtbaar maken op het voor iedere deelnemer zichtbare beeldscherm. Tekenen online is nog nooit zo functioneel geweest. Het maakt online/virtueel vergaderen net zo effectief als in de ‘ouderwetse’ vergaderruimte met een schrijfbord.

Misschien wel effectiever? Probeer GoToMeeting 30 dagen en beslis zelf >>

En niet alleen voor de organisator. Ook de co-organisator en deelnemers kunnen toestemming krijgen op het beeldscherm te tekenen. Handig als je in hevige discussie zit.

Vergader je veel? Moet je regelmatig reizen om op de gewenste locaties te zijn? Bespaar je graag papier? Wil je graag op je beeldscherm tekenen?

Voor zowel het geven van online trainingen, online presentaties en online vergaderen is de tekentool van Citrix meer dan ideaal. Het vergroot de interactie waardoor concentreren gemakkelijker wordt. Je geeft dus niet alleen een meer effectieve vergadering. Maar de efficiëntie verhoog je ook!

Wil jij meer rendement halen uit jouw presentaties? Probeer GoToWebinar 14 dagen gratis >>
Voor vragen kan je hier jouw bericht achterlaten. Voor een persoonlijk gesprek met de webinar specialist boek je een virtueel bakkie met Robert.

Over de schrijver
Roosmarij Lindeman
Door

Roosmarij Lindeman

op 24 May 2016

Hoe kun je in GoToWebinar zorgen dat alle deelnemers de gestelde vragen van een enkele deelnemer zien? Staat het 'mute' knopje standaard uit? En hoe kunnen we dit eventueel aanpassen? Hoe zet je een introductiemuziekje aan?

Freddie
Door

Freddie

op 26 May 2016

Beste Roosmarij, Bedankt voor je vragen. De beste manier is om de vraag van een speciefieke deelnemer in de chat te publiceren. Alleen de organisator kan namelijk alle vragen en antwoorden zien. De 'mute' knop staat inderdaad standaard uit. De deelnemer wordt hierop ook geattendeerd. Als organisator kan je gemakkelijk per deelnemer of allen tegelijk de microfoon aanzetten. GoToWebinar kiest bewust voor deze optie. Er is een manier om een intromuziekje af te spelen. Echter het voelt als wat omslachtig. Je kunt namelijk een tweede apparaat gebruiken en die op line in of mic aansluiten. Je voegt een deelnemer toe aan en via deze speel je het dan af. https://community.gotomeeting.com/gotomeeting/topics/music_play_while_attendees_are_the_waiting_room" target="_blank" rel="nofollow">Voor meer info hierover zie deze link.

Reactie plaatsen