Problemen met audio zijn vaak simpeler dan gedacht
09 mei 2016 

Problemen met audio zijn vaak simpeler dan gedacht

Je kent het wel.
Een ruis in je oor.
Of ze kunnen je niet goed horen.
Of nog vervelender, je hoort jezelf.

Organiseer je een GoToMeeting dan zijn deze zaken best vervelend.

Heb je nog geen GoToMeeting? 14 dagen gratis uitproberen >>

Vaak zijn deze problemen met audio gemakkelijk op te lossen. Of het zijn eigenlijk niet eens echt problemen. Met audio storen ook de microfoon en luidspreker elkaar.

Een echo kan je meestal voorkomen door de luidsprekers verder van je microfoon te zetten. Het geluid kan dan niet in de microfoon komen. Heb je een GoToMeeting via de telefoon? Ga dan iets verder van je pc af zitten.

Een headset verhelpt problemen met audio

Een headset lost ook vaak de echo wel op. En over het algemeen zorgt het ook voor een beter geluid. Je zult minder vaak te horen krijgen dat ze je niet horen. Denk er wel bij na of je een headset via de USB of analoge aan kan sluiten. Niet alle computers of laptops ondersteunen beide opties.

Om problemen met audio te voorkomen is het ook raadzaam om de niet-sprekers op mute te zetten. Je kunt ook jezelf op mute zetten wanneer je niet aan het woord bent. Als iedereen op deze manier aan de meeting deel neemt dan zijn er wellicht minder problemen mogelijk.

Organiseer je zelf een GoToMeeting dan heb je de keus hoe anderen deel kunnen nemen. Je kunt bijvoorbeeld de optie om met een mobiel of vaste telefoon deelnemen uit zetten.

Blijf je toch problemen houden met je audio neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Ook op de website van GoToMeeting zijn veel tips te vinden. Of op hun blog wordt veel informatie gegeven. Let er wel op dat dit in het Engels is.

Heb je nog geen GoToMeeting? Je kunt het geheel vrijblijvend 30 dagen gratis uitproberen. Wil je eerst meer informatie over alle mogelijkheden? Boek dan een virtueel bakkie met Robert, jouw webinar specialist.

Over de schrijver
Reactie plaatsen