Slimmer reizen met Carpoolen

De zoekmachine van http://www.wegmetfiles.nl vindt matches binnen een straal van 3 km resp 2 km woon- en werkadres waaruit een eigen keuze gemaakt kan worden.
Vervolgens kun je met één of meerdere carpoolers afspraken maken over tijdstip en locaties op- en afhalen van deur tot deur waarbij flexibiliteit optimaal is.

Carpoolen

carpoolen, webinarexperts.nlNa registratie kun je via de zoekmachine zien welke mensen in een straal van 3 kilometer in jouw buurt wonen en ook vlakbij jou werken zodat jij hieruit in overleg een keuze kan maken die qua tijd en bereikbaarheid het beste uitkomt.
De zoekmachine geeft matches (waarbij profielkenmerken toegevoegd kunnen worden) om carpoolers met soortgelijke belangstelling te vinden. De 1ste twee maanden is het gebruik van de zoekmachine gratis en daarna is een jaarabonnement verschuldigd van € 23,80 incl. BTW. Deze kosten kunnen terugverdiend worden uit de besparing op variabele kosten zoals brandstof en op parkeerkosten bij kantoor (werkgever) terwijl iedere carpooler voor € 0,19 per km belastingvrije vergoeding in aanmerking komt.

Per match is op de kaart van Google Maps de locatie direct zichtbaar zodat de bereikbaarheid bepaald kan worden alvorens contact op te nemen. Alle persoonlijke gegevens worden conform de Wet bescherming persoonsgegevens behandeld. De zoekmachine kan ook gebruikt worden voor het vinden van matches op basis van uitsluitend profielkenmerk(en) om het relatienetwerk uit te breiden.

De autoforens bepaalt zelf de frequentie van het carpoolen al of niet in samenhang met andere alternatieven van Het Nieuwe Werken, zoals bijvoorbeeld digitale mobiliteit dat ook optimale flexibiliteit biedt.

Blogtekst door Philip F. Korthals Altes, initiatiefnemer van wegmetfiles.nl

Over de schrijver
tips mobiliteitsmaatregelen
Door

tips mobiliteitsmaatregelen

op 30 Sep 2013

[…] Carpoolfaciliteiten […]

Reactie plaatsen