Steeds meer electrische voertuigen
05 oktober 2010 

Steeds meer electrische voertuigen

Reden er begin 2009 slechts 23.666 elektrische en hybride auto’s in Nederland, begin 2010 waren dat er 39.962. Een toename van electrische voertuigen van ruim 60% in één jaar. Fiscale stimulering blijkt succesvol te zijn. Als ondernemer kunt u met subsidie van de overheid in samenwerking met webinarexperts.nl ook werken aan een groener wagenpark.

In de jongste editie van mobiliteit in cijfers zien we nog meer interessante zaken: zoals de verkoop van de zuinigste categorie auto’s (minder dan 120 gr CO2/km) is in Europa in 2009 met liefst 58,8% gestegen naar 3,2 miljoen exemplaren. Of dat de afstand die we gemiddeld afleggen in een auto licht aan het dalen is. Kortom fijne kost voor hen die geïnteresseerd zijn in onze nationale mobiliteit.

Eigenlijk zou elke ondernemer zich eens af moeten vragen welke bedragen hij of zij uitgeeft aan mobiliteit. En hoe groen is dat eigenlijk? Weet je dat ruim 60% van de zakelijke kilometers afgelegd wordt met de eigen auto van de medewerker en dat je als werkgever daar verantwoordelijk voor bent. En dat MVO ook kan betekenen dat je je medewerkers gaat stimuleren alternatieven te ontwikkelen.

Wil je daar meer over weten dan raden we jou aan een mobiliteitsscan uit te laten voeren. De overheid stimuleert dit met mobiliteitsvouchers met een totale waarde van € 6.000 . Vraag via deze site uw mobiliteitsvoucher aan.

In november verschijnt de nieuwe editie ‘Tweewielers’. Deze brengt de markt voor motorfietsen, (electrische) fietsen en brom- en snorfietsen uitgebreid in kaart. Houdt deze blog in de gaten om de belangrijkste zaken hierover te lezen.

Over de schrijver
Provide consultancy werkt aan slimmer reizen
Door

Provide consultancy werkt aan slimmer reizen

op 19 Sep 2013

[…] de eerste een proefrit had gemaakt wilden ook anderen een proefrit maken in de elektrische auto. De Piaggo zorgt door zijn verschijning ervoor dat iedereen een mening heeft. De motorrijder vind […]

Elektrische Mobiliteit: Van verbinding naar beweging
Door

Elektrische Mobiliteit: Van verbinding naar beweging

op 27 Sep 2013

[…] Elektrische mobiliteit is hot. Syntens organiseert op 18 november 2010 in Amsterdam het Landelijk evenement Elektrische Mobiliteit in een hogere versnelling. webinarexperts.nl kan u adviseren om uw mobiliteit groener te maken. Vraag een gratis mobiliteitsvoucher aan ! […]

Reactie plaatsen