Succes met Affiliate Marketing

Het belangrijkste voor succes met affiliate marketing is het produceren van content van hoogwaardige kwaliteit en het toevoegen van waarde aan het Internet. Er is al een overvloed aan junk websites online. Je zult niet ver komen als jij de volgende website met slechte content maakt Ik raad meestal af om een website rond een specifiek product op te bouwen. In plaats daarvan kies je een onderwerp, niche of hobby waar je graag over schrijft voor een lange periode. Zodat je daar een website over kunt bouwen. Wanneer je dan een affiliate product toevoegt aan de site om aan je bezoekers te verkopen is dat veel natuurlijker. En omdat je zeer waarschijnlijk al het niveau van expert hebt bereikt zullen de lezers je aanbevelingen veel meer vertrouwen.

Bovendien heb je tijd nodig om onderzoek te doen, te testen, schrijven en herschrijven, en het verbeteren van je website. Als je het bouwt rond 1 enkel product, of achter het “heetste product” beschikbaar dan zal je enthousiasme al snel stoppen. Aan de andere kant, als je geniet van het onderwerp zal dit proces een stuk gemakkelijker en soepeler verlopen.

Je kunt met vrijwel alles online geld verdienen. Dat betekent niet dat je alles zomaar kunt promoten. Het betekent dat als je bereid bent om wat onderzoek te doen en content met uitstekende inhoud (hetzij geschreven door jezelf of anderen) produceert dan kun je geld verdienen in vrijwel elke niche. Jaag nooit op “snel geld”! Het is veel beter om zelf een solide business te bouwen door anderen eerst te helpen, problemen op te lossen, oplossingen aan te dragen, vragen te beantwoorden en ga zo maar door. Het lijkt misschien een hoop werk voor heel weinig inkomen. Sterker nog, in de eerste weken of maanden verdien je misschien niet 1 cent! Ondanks dat je urenlang bezig bent met het opbouwen van je bedrijf.

Zodra je de basis hebt opgebouwd, groeit het vertrouwen in jou. Dan groeit je expert status. Als je dit bereikt hebt is de kans groot dat anderen een aankoop gaan doen alleen al op basis van jouw aanbevelingen. Dat is waar de werkelijke waarde in affiliate marketing ligt. Mensen herkennen oplichting en slechte kwaliteit al op grote afstand. Internet-gebruikers zijn slimmer dan ooit, en ze willen dat je net dat beetje harder werkt om te bewijzen dat je de waarheid vertelt. Dit alles wijst op een ding:

Verdien vertrouwen door betrouwbaar te zijn:

    • Promoot geen producten of diensten die niet goed zijn.
    • Promoot geen producten of diensten die je zelf niet zou gebruiken.
    • Promoot geen producten of diensten die frauduleus zijn.

Zo simpel is het. Promoot alleen wat je zelf vertrouwt en gebruikt.
Zodra je eenmaal je website hebt opgebouwd op sterke fundamenten en met goede producten dan zul je een stabiel inkomen gaan verdienen en heb je succes met affiliate marketing. Dan kun je overgaan tot iets anders. Een ander geweldig affiliate product in een andere niche gaan promoten op een nieuwe website. Herhaal wat je gedaan hebt. En geniet!

Simpel gezegd: affiliate marketing vraagt tijd. Het is als een lange afstands vlucht. Het kost tijd om met het vliegtuig op de juiste hoogte te komen.  Zo gaat het ook met je inkomen. Je inkomen begint laag en stijgt iedere maand. Zolang jij als piloot achter het stuur zit en zorgt voor nieuwe brandstof. Steeds nieuwe content op je site plaatsen is de brandstof voor succes met affiliate marketing.

Affiliate Marketing Revolutie webinarexperts.nlEen succesvolle affiliate marketeer is Jacko Meijaard van InternetSuccesGids. Hij heeft de Affiliate Marketing Revolutie (ja, dit is mijn affiliate link ;-) ) ontwikkeld. In deze online cursus leert hij jou hoe je succes met affiliate marketing sneller kunt bereiken. Je leert zijn techniek waarmee hij in minder dan 3 jaar een stabiel affiliate marketing inkomen van meer dan 100.000 euro per jaar heeft opgebouwd. Ook laat hij zien welke tools hij gebruikt. Zo kun jij je affiliate inkomen veel sneller laten stijgen. En verklein je de kans op een crash met jouw (affiliate) vliegtuig aanzienlijk!

Heb jij al succes met affiliate marketing? Deel het hieronder! Ook als je wilt beginnen en je hebt vragen: stel ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen