Videobellen biedt veel nieuwe mogelijkheden voor bedrijven!
21 november 2016 

Videobellen biedt veel nieuwe mogelijkheden voor bedrijven!

Videobellen is geen nieuwe techniek meer.
Tegenwoordig kan het gewoon met je mobiel. Facetime op je iPhone bestaat al langer. Nieuwer is via Facebook Messenger. En nu zelfs ook via whatsapp. Daarnaast zijn er ook steeds meer apps beschikbaar om met een groep videoconferencing te doen.
Je kunt videobellen privé gebruiken, maar zeker ook zakelijk.

Hoe gemakkelijk videobellen ook is, toch grijpen we vaak nog automatisch naar de telefoon. Om gewoon te bellen, in plaats van videobellen. Videobellen is zeker nog niet zo geaccepteerd als eerder is voorspeld. Terwijl het door de techniek op je smartphone eenvoudig kan.
Regelmatig worden sollicitatie interviews nog per telefoon gedaan. Wat een gemis. Waarom?

Lichaamstaal zichtbaar met videobellen

Videobellen geeft een betere ervaring. Bijvoorbeeld bij een sollicitatie gesprek. Dit geldt voor zowel de interviewer als de sollicitant. De sollicitant kan emoties tonen door middel van gezichtsuitdrukkingen. Dit kan voor de interviewer erg handig zijn om te zien. Lichaamstaal is lastig telefonisch te zien.

Test techniek en je kandidaat

Omdat videobellen nog niet overal zo bekend is dient het ook meteen als een eerste test bij bijvoorbeeld een sollicitatie.  Simpele instructies zijn voldoende om te videobellen. Als dit toch tot problemen leidt, weet jij als interviewer alweer iets meer over je kandidaat.

Opnemen gaat vanzelf

Het geluid van je videoconference is eenvoudig op te nemen. Aan de telefoon is dit vaak veel lastiger. Gebruik je software zoals GoToMeeting dan is het opnemen van een interview een kleine moeite. Het grote voordeel is dat je het later gemakkelijker kunt delen en aan je collega’s kunt laten zien. Vraag wel goedkeuring vooraf aan je kandidaat om het video gesprek op te mogen nemen. Geef aan waar je de opname voor gaat gebruiken.

Mijn tip is om videobellen veel meer toe te passen. Het beeld voegt zoveel toe. Daarnaast kun je de opname met een collega op een later moment bekijken.

Citrix regelt de techniek. Zo zorgen zij er voor dat jij je kunt richten op het interview. De techniek is gebruiksvriendelijk en na een paar keer voelt videobellen net zo comfortabel als een normaal telefoongesprek. Het werkt zowel op windows als mac computers. Ook zijn er apps beschikbaar voor de iphone, ipad en android telefoons en tablets.

Probeer GoToMeeting simpelweg uit. Je hebt een proefperiode van 14 dagen. Plan je interviews en geniet van de techniek.

Over de schrijver
Reactie plaatsen