Videoconferencing verlaagt zakelijke mobiliteitskosten
11 juni 2017 

Videoconferencing verlaagt zakelijke mobiliteitskosten

Steeds meer onderzoeken voorspellen een daling van het aantal zakenreizen. Uit onderzoek van BCD travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux, blijkt dat in de komende twee jaar een derde van de bedrijven denkt het grootste deel of bijna alle zakenreizen online te gaan boeken. Opmerkelijk uit het onderzoek is verder dat videoconferencing door veel bedrijven als goed alternatief wordt gezien. Ons eigen onderzoek onder 100 MKB bedrijven toont echter aan dat videoconferencing door het MKB nog niet veel gebruikt wordt.

Videoconferencing groeit

Videoconferencing is in opmars om de totale mobiliteitskosten van een bedrijf te verminderen. Wanneer het niet strikt noodzakelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten is videoconferencing een rendabel alternatief voor het maken van zakenreizen.

Videoconferencing kan inmiddels simpel en eenvoudig vanaf de desktop en laptop maar ook via de smartphone of tablet. De mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Intern gebruiken bedrijven vaak Skype for Business ( voorheen Lync) van Microsoft. Voor contact met prospects en klanten wordt vaak gekozen voor een professionelere tool zoals GoToMeeting. De geluidskwaliteit van GoToMeeting is bijna altijd beter. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om het scherm te delen en samen te werken. Ook kunnen deelnemers telefonisch deelnemen via de landelijke inbelnummers. Dit is vooral handig als de internet verbinding instabiel en/of traag is.

Als webinarexperts.nl maak ik zelf veelvuldig gebruik van video conferencing en webinars voor online samenwerking en online training. Op deze wijze heb ik het aantal kilometers dat ik reis fors verlaagd van 60.000 naar 35.000 kilometers per jaar.

Wil jij als ondernemer ook videoconferencing gebruiken voor het verlagen van de mobiliteitskosten? Maak een afspraak voor een virtueel bakkie. Daarmee besparen we direct al kilometers.

Over de schrijver
Digitale mobiliteit vermindert files, en stress!
Door

Digitale mobiliteit vermindert files, en stress!

op 27 Sep 2013

[…] Naast besparing in tijd, gemak, of een geringere CO2 footprint, ook gewoon een (duurzame) beparing. Digitaal werken doet […]

Mobiliteitsvouchers weer beschikbaar !
Door

Mobiliteitsvouchers weer beschikbaar !

op 30 Sep 2013

[…] volledig online uitgevoerd inclusief een persoonlijke online terugkoppeling, indien gewenst met video conferencing. Zo kun je direkt ervaren hoe eenvoudig het is om met de huidige techniek slimmer te werken en […]

tips mobiliteitsmaatregelen
Door

tips mobiliteitsmaatregelen

op 30 Sep 2013

[…] (o.a. video-vergaderen, […]

Reactie plaatsen