Vrouwelijke zichtbaarheid is kracht!
10 april 2014 

Vrouwelijke zichtbaarheid is kracht!

Vrouwen vinden hun vrouwelijke zichtbaarheid over het algemeen moeilijk. Moeilijk om zichzelf te laten zien. Maar ze hebben wel een diep verlangen. Vrouwen hebben het verlangen om erkend te worden, hun plek in te nemen, bevestiging te krijgen. Maar door verschillende vormen van angst en onzekerheid ‘verstoppen’ ze zich vaak en dat leidt ertoe dat vele vrouwelijke ondernemers niet echt succes hebben als onderneemster. Ze hebben te weinig klanten, te weinig omzet en ze missen de vreugde van het ondernemen.

Ze blijven daardoor vaak financieel afhankelijk van hun partner of een parttime baan die ze allang niet meer leuk vinden. Het ondernemen is dan eerder een blok aan hun been, dan dat het vreugde geeft. Ook liggen ze vaak wakker, te piekeren over hoe ze meer klanten kunnen aantrekken. Sommigen overwegen zelfs om te stoppen met hun bedrijf om weer in loondienst te gaan werken.

Als vrouwelijke ondernemers zichzelf meer profileren vanuit hun eigen authenticiteit, vanuit een gevoel van veiligheid dan weten veel meer mensen wie ze zijn. En wat ze te bieden hebben. En gebruik maken van hun diensten. Dan zouden ze veel succesvoller zijn. Het is mogelijk om volledig vanuit je vrouwelijke essentie, in de flow te ondernemen. Ik noem dat moeiteloos of ontspannen ondernemen. Welke vrouw wil dat nou niet?

Ik heb ontdekt dat dat kan. Zelf heb ik zo’n fase gehad, waarin ik regelmatig ’s nachts lag te piekeren over rekeningen die moesten worden betaald, mijn hypotheek die moest worden betaald en zelfs hoe ik boodschappen moest doen. Ik heb vele keren achter mijn laptop zitten huilen, op de grond liggen huilen. Eenzaam en alleen. Waar moest ik naartoe met deze zorgen. Ik deed zo hard mijn best om mijn bedrijf tot een succes te maken en het lukte niet. Ik beleefde totaal geen plezier meer aan het ondernemen, sterker nog. Ik was al aan het solliciteren geslagen om een parttime baan erbij te nemen. Maar dat was helemaal niet wat ik wilde!

Vrouwelijke zichtbaarheid

Ik ben blij dat het kort daarna weer helemaal goed is gekomen. Dat ik weer in de flow ben gekomen dankzij het activeren van mijn vrouwelijke essentie en vrouwelijke kracht. Ik ben gaan omarmen wie ik ben en ben dat gaan belichamen. Wat was dat een heerlijke omslag om te maken. Wat is het heerlijk om op deze manier te ondernemen en in het leven te staan!
Ik heb zelf enorm geworsteld met vrouwelijke zichtbaarheid. Met mezelf zichtbaar maken. Nu ik de transformatie naar zichtbare onderneemster heb gemaakt, help ik andere vrouwen ook zichtbaar te worden. Op een voor vrouwelijke ondernemers zo veilig mogelijke manier.  Zodat zij het verschil kunnen maken met hun mooie werk waardoor we met z’n allen onze bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. De wereld heeft ons nodig.

Vrouwen hebben veel te bieden, brengen veel zorg en liefde in de wereld. Juist als wij succesvol zijn willen we direct iets terugdoen voor onze omgeving. Dat is juist wat we in deze tijd heel hard nodig hebben. Let’s spread feminine power Now!

Gastblog van Sherina Ghafoerkhan
blijcoaching.nl

Op 15 april is Sherina Ghafoerkhan gast in mijn lunchwebinar!

Over de schrijver
Reactie plaatsen