Werken Vanuit Het Buitenland: Omdat Het Kan!
14 mei 2014 

Werken Vanuit Het Buitenland: Omdat Het Kan!

Af en toe moet ik mezelf knijpen. Hoe kan het dat ik op een prachtig strand lig of door een dampende jungle wandel, terwijl half Nederland in de file naar het kantoor staat? Op Facebook zijn ze het vast allang zat dat ik zoveel mooie foto’s uit exotische landen upload. Al anderhalf jaar ben ik niet te stoppen: Thailand, Maleisië, Indonesië, Panama, Costa Rica, Nicaragua…stuk voor stuk moeten ze eraan geloven: werken vanuit het buitenland!

Wat is mijn geheim? Verkoop ik een snel-geld-verdienen-pakket? Heb ik een gouden handdruk tijdens de crisis gekregen? Of een erfenis van mijn suikeroom? Nee, niets van dat alles. Sterker nog, ik heb net genoeg geld om tussen jeugdherbergen en simpele hotelletjes, street food en restaurants te dubben.

Werken vanuit het Buitenland

Ik vind het allemaal prachtig. Ik heb altijd al van reizen gehouden en dankzij mijn werk als tekstschrijver ben ik niet langer aan een kantoor gekluisterd. Op reis ontmoet je veel mensen en de –soms oppervlakkige– gesprekken komen al snel op werk uit. ‘Wat doe je als je thuis bent?’ is dan de vraag. Een vraag die ik nooit weet te beantwoorden. Ten eerste heb ik geen thuis omdat ik mijn huurappartement heb opgezegd. Ten tweede weet ik niet waar thuis is. Daar waar mijn ouders wonen? Of Gran Canaria, de laatste plek waar ik voor langere tijd heb gewoond?

Soms komt het gesprek niet op werk uit en krijg ik de vraag waarom ik zoveel reis. ‘Omdat het kan,’ is dan mijn goudeerlijke antwoord. Dat klinkt misschien bot of zelfs arrogant, maar dat is absoluut niet mijn bedoeling. De reden dat ik ging reizen ligt in het feit dat ik, na vijf jaar thuis te hebben gewerkt, ineens het licht zag: als ik nooit bij klanten langs hoefde en vrijwel alles per e-mail af kan, waarom zou ik het er dan niet van nemen? Waarom zou ik niet naar de mooiste plekken op aarde reizen en mijn laptop meenemen? Het is nu of nooit!

Dus daar zit ik dan, op een veranda aan het Peténmeer in Noord-Guatemala. Ook hier is de wifi-verbinding snel genoeg om mijn werk te kunnen doen. Morgen neem ik dagje vrij om de Maya-ruïnes van Tikal te bezoeken. Gewoon, omdat het kan. En overmorgen stoot ik door naar México.

Jij kunt dit ook!

Lunchwebinar Werken Vanuit Het Buitenland Omdat het Kan Andre GusseklooGenoeg over mijzelf. Misschien heb jij zelf ook wel trek om reizen met werken te combineren. Misschien niet jarenlang, maar bijvoorbeeld een maandje of twee per jaar. Ik zou zeggen: ga ervoor. Pas je werk zó aan dat het mogelijk wordt, want het is enorm inspirerend om op andere plekken te vertoeven. Daarnaast is het erg motiverend om te zien hoe andere mensen leven en hoeveel geluk wij wel niet hebben, simpelweg doordat we in een rijk land zijn geboren.
Met mijn blog werkenvanuithetbuitenland.nl probeer ik mensen het laatste zetje te geven. Ik laat zien dat de wereld helemaal niet zo eng is, dat er overal wifi is en hoe goedkoop het op sommige plekken is. Ik weet dat het niet voor iedereen is weggelegd, maar tegelijkertijd wens ik iedereen de vrijheid toe die het mogelijk maakt om overal vandaan te kunnen werken. Of dat nu een strandtent aan de Noordzee of een hangmat aan de Caribische Zee is.

Lunchwebinar

Toen Robert mij vroeg om deel te nemen aan een Lunchwebinar was ik vereerd. Dinsdag 20 mei schuif ik aan om je te vertellen hoe je zelf locatie-onafhankelijk kunt werken. Ook vertel ik je waarom ik, ondanks mijn successen met passief inkomen, freelance tekstschrijven nog steeds de beste manier vind om reizen met werken te kunnen combineren. Het lijkt me leuk als jij er ook bent. Ik beantwoord met plezier jouw vragen over het leven met werken vanuit het buitenland als digitale nomade. Tot dinsdag!

Ja ik ben bij het Lunchwebinar

 

Kun je er niet live bij zijn?
Schrijf je in en ontvang de video opname.
Heb je vragen aan André?
Stel ze hieronder via reacties!
Ik stel de vraag dan aan André in het live webinar!

Over de schrijver
ilonka mares
Door

ilonka mares

op 13 Nov 2014

zie het net staan ik zou wel willen australie lijkt mij een leuk land ik zeg doen

Reactie plaatsen