Zakelijk Gmail adres met eigen domeinnaam
28 januari 2014 

Zakelijk Gmail adres met eigen domeinnaam

Email. Reuze handig. Ondanks de opkomst van social media nog steeds heel veel gebruikt. Voor mij onmisbaar. Om mijn nieuwsbrief te versturen. Ruim 70-80% komt wekelijks via mijn nieuwsbrief in mijn lunchwebinar! Allemaal ondernemers. Maar vaak zonder zakelijk email adres met eigen domeinnaam.

Ik zie de email adressen van alle inschrijvers. Het verbaast me steeds opnieuw. Hoeveel ondernemers inschrijven met een @gmail, @hotmail, @ziggo, @casema, @zeelandnet email adres. Ik kan ze niet meer tellen. Jammer zulke zakelijke adressen! Het maakt je bedrijf minder professioneel. En minder herkenbaar. Zeg nou zelf robert@bedrijfsnaam.nl is toch veel professioneler dan robert.bedrijfsnaam@gmail.com.

Als ik dan vraag waarom ze geen mailadres op het eigen domein hebben dan is het eerst stil. Dan komen antwoorden zoals:

  • ik kan alleen thuis met mijn zakelijk adres mailen
  • ik weet niet hoe ik dat moet instellen
  • ik gebruik webmail van mijn provider, want dan kan ik er overal bij.

Terwijl er een simpele oplossing is.

Zakelijk Gmail adres

Kosten 40 euro per jaar. Een zakelijk Gmail adres voor je email. Met eigen domeinnaam. Via een Google Apps for Work account. Tot 30 alias adressen kun je aanmaken. Handig als je meer domeinen hebt. En je wilt op ieder domein je eigen mailadres hebben.

Je krijgt tot 30 GB opslagruimte. Voor je mail. En je documenten. Ja. Je krijgt naast Gmail ook de beschikking over de andere google producten:

  • Google Drive,
  • Google Docs,
  • Google Presentations,
  • Google Spreadsheet,
  • Google Plus.

Kun je direct online samenwerken. Met andere ondernemers. Met je virtuele team. In een document. Hoef je ze niet meer rond te mailen. Geen probleem met gelijktijdig aanpassen en een conflict bij het opslaan.

Veiligheid

Maar is gmail wel veilig? hoor ik je denken. Uiteraard gebruik je een slim en veilig wachtwoord. Maar Google gaat verder. Je kunt heel eenvoudig 2-stap verificatie instellen. Als je dit instelt dan herkent google de apparaten waar je mee inlogt. Wordt er vanaf een onbekend apparaat ingelogd dan vraagt google naar een extra code. Deze ontvang je op je GSM. Per SMS. Of je wordt gebeld. Zo zorgt google ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je mail. Verder meldt google als er login vanaf vreemde locaties plaatsvinden.
Heb je eenmaal gmail dan zijn er veel handige plugins toe te voegen. Ik heb een plugin waarmee ik direct de social media profielen zie van degene die mij mailt. Inclusief de laatste FB en Twitter berichten. Maar ik gebruik ook een tool om uitgesteld te verzenden. Omdat het webmail is kun je eenvoudig overal en altijd bij je mail. En je mailbox is met 30 GB eigenlijk nooit vol! 

Kortom een zakelijk gmail adres met eigen bedrijfsnaam biedt veel voordelen.
Wil je overstappen naar Google Apps for Work, dan kan Mijn Google Apps je helpen met de overstap.
Ze hebben al meer dan 1.000 mailboxen overgezet! Geef in de aanvraag aan: via SlimmerOndernemen.
Ook Werkplek in de wolken heeft al vele zelfstandig ondernemers en MKB bedrijven geholpen bij de overstap.

Wanneer staat op jouw kaartje binnenkort een professioneel mail adres?
Laat het weten via de comments hieronder!

Over de schrijver
Fred ten Broek
Door

Fred ten Broek

op 26 May 2014

Beste Robert, Momenteel zit ik bij het eigendomein maar het mailen is gecompliceerd en verzenden gaat al helemaal ingewikkeld. Kan ik overstappen naar gmail en hoe moet dat ? Kun t u mij daarvoor adviseren? Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, Fred ten Broek.

Robert
Door

Robert

op 26 May 2014

Beste Fred, Je kunt overstappen naar Gmail direct via de google pagina: http://www.google.nl/intx/nl/enterprise/apps/business/ regelen. Als je nu outlook gebruikt en je archief wilt overzetten is het wellicht handig om je te laten ondersteunen door een IT expert. Zelf heb ik me laten ondersteunen door Kees-Jan van http://mijngoogleapps.nl/" title="Mijn Google Apps" target="_blank" rel="nofollow">http://mijngoogleapps.nl/ omdat ik diverse outlook archieven had om te zetten. Daarna heb ik mijn virtuele team mijn gmail labels laten opschonen. Succes. Laat je iets weten na je overstap? groet, Robert

S.hassan
Door

S.hassan

op 05 Apr 2015

Mijn import & export zaak heeft momenteel geen website en email adres. Ik wil graag een zakelijk Gmail adres. Met vriendelijk groet

Robert
Door

Robert

op 06 Apr 2015

Beste Sam, Voor een zakelijk gmail adres heb je je eigen domein naam nodig. Als je nog geen eigen domeinnaam hebt vastgelegd voor je bedrijf kun je die via mij registreren. Check de domeinnaam die je wilt vastleggen op http://rootnet.nl/domeinregistratie Hosting van website Om een website op het internet te zetten heb je hosting nodig. Ook dat kan ik voor je verzorgen. Website Op het domein installeer ik gratis een standaard wordpress website. Je kunt deze volledig zelf aanpassen. Ik kan je enkele wordpress cursussen aanbevelen waarmee je het eenvoudig en snel zelf leert. Je kunt dit ook door een website bouwer laten doen. Zakelijk Gmail Je kunt het beste contact met http://www.werkplekindewolken.nl/ of http://mijngoogleapps.nl/ opnemen. Zij kunnen je helpen met je zakelijk gmail adres gekoppeld aan je eigen domeinnaam. Als je mijn naam noemt weten ze dat je met mij contact hebt gehad en ik je verder ondersteun. Ik wens je heel veel succes met je bedrijf en je eerste stappen met je bedrijf op internet!

Hans
Door

Hans

op 01 May 2015

Goedemorgen, Ik heb een vraag. Via WIX.com heb ik een website gemaakt met daarbij een domein en zakelijke Gmail account. Nu kan ik wel mijn prive gmail synchroniseren met outlook maar mijn zakelijke mail dus niet (terwijl dit ook gewoon een gmail account is). Is dit überhaupt wel mogelijk? Want nu heb ik dus twee agenda's en daar gaat het nog wel eens mis. Ik wil beiden agenda's synchroniseren op mijn GSM en in Oulook op mijn laptop, zodat ik al mijn afspraken gezamenlijk kan zien. Heeft iemand een oplossing?

Robert
Door

Robert

op 01 May 2015

Beste Hans, Goede keuze om een gmail zakelijk account te gebruiken. Zelf gebruik ik geen outlook meer. Voor mij de beste keuze! Alleen nog maar online via de gmail interface op gmail.com. Daar kan ik makkelijk schakelen tussen meerdere gmail accounts. Zo heb ik via google calendar in 1 keer eenvoudig toegang tot de verschillende agenda's. Ik wil niet anders meer dan google! Op mijn iphone gebruik ik de gmail app voor de mail en de sunrise agenda app voor de agenda. Mijn tip is: stap over naar de google interface voor je mail en agenda. Succes!

mark
Door

mark

op 06 Jul 2015

Hallo, Ik wil graag een zakelijk g mail adres voor onze zaak. Als ik dat aanvraag gaat dit dan ook gelijk in,of kan ik bv 2 maanden mijn oude email adres houden en ook het g mail adres gebruiken en het dan later overzettten naar 1 mail adres (veel klanten hebben mijn oude mail,en bij sommige kom ik maar 1 x per jaar....lastig. Ik wil ook van provider wisselen.

Robert
Door

Robert

op 07 Jul 2015

Hoi Mark, je zakelijk gmail adres wordt geactiveerd nadat de check heeft plaatsgevonden dat jij de eigenaar bent van de domeinnaam die je opgeeft voor je zakelijke gmail. Je kunt je bestaande email adres eenvoudig (laten) koppelen aan dit nieuwe adres. Je stelt in dat je alle nieuwe mails en ook alle antwoorden verstuurd vanaf je nieuwe zakelijk email adres. Zo kan de overstap geleidelijk gaan zonder dat je mails van je klanten mist. Je geeft aan provider te willen wisselen. Bedoel je de provider van je internet op de zaak / thuis? Dat kan. Ik zit zelf bij Ziggo. Ze hebben supersnel internet, hoewel de snelheid soms nog varieert. Let op: als je huidige email adres gekoppeld is aan je huidige provider, dan verdwijnt dat adres vaak zodra je abonnement is beëindigd. Voor vragen over gmail kun je het beste met Werkplek in de Wolken, of Mijn Google Apps contact opnemen, zie de links in de blog hierboven. Noem mijn naam zodat ze weten dat je je al hebt georienteerd. Veel succes met je zakelijk gmail adres en de provider wissel.

Patrick Leclercq
Door

Patrick Leclercq

op 16 Oct 2015

Beste, ik zou een professioneel email adres willen via gmail (dus: naam@bedrijfsnaam.com) voor nieuw op te richten bedrijfje. Als ik via de link naar 'Google apps For Work' ga om er een aan te maken, dan wordt mijn huidig professioneel adres gevraagd. Ik heb momenteel echter enkel mijn privé adres (dat ik ook wens te behouden). Er blijkt geen andere optie om dit aan te geven. Hoe kan ik dat oplossen? Bedankt. vrgr

Robert
Door

Robert

op 16 Oct 2015

Beste Patrick, Ik raad je aan om met http://www.werkplekindewolken.nl/ of http://mijngoogleapps.nl/ contact op te nemen. Zij zijn experts in Google for Work en weten hoe dit op te lossen. Zij kunnen je helpen met je zakelijk gmail adres gekoppeld aan je eigen domeinnaam. Als je mijn naam noemt weten ze dat je met mij contact hebt gehad.

Ton Oostveen
Door

Ton Oostveen

op 29 Mar 2016

Goedemiddag, Ik heb een website met email adres. Tot even voor het weekend kon ik mijn email binnen halen met mail.google.com. Nu lukt dat ineens niet meer. Heeft iemand daar een verklaring voor of een idee hoe ik dat weer werkend kan krijgen? Ik vind het nl. superhandig werken. Alle mails, verschillende prive en een zakelijk mail adres met een programma kunnen bekijken waar je ook bent.

Robert
Door

Robert

op 30 Mar 2016

Beste Ton, Het gemak om op 1 plek alle mail van verschillende adressen binnen te krijgen ken ik. Op jouw specifieke vraag heb ik geen antwoord, daar ben ik niet de expert in. Dat is waarom ik een betaald gmail account gebruik, met aliassen voor de verschillende domeinnamen die ik gebruik. Als er iets fout gaat kan ik terecht bij een mijn google specialist. Sinds kort heb ik mijn account ge-upgrade, ik heb nu onbeperkte online storage. Met alle veiligheid van Google. Succes! Robert

Freddie
Door

Freddie

op 05 May 2016

Hoi Tom, Robert, Ik weet niet of het probleem nog speelt maar ik heb verschillende email accounts in mijn Gmail. Het werkt zonder enig probleem. In de host stel ik het zo in dat alle email wordt doorgestuurd naar mijn Gmail. In mijn Gmail kan ik dat dan filteren. Ook heb ik het emailadres in Gmail settings onder 'send as' gezet. Werkt superhandig. Wel is het natuurlijk zo dat met een betaald account meer opties mogelijk zijn. Ik hoop dat het helpt. Freddie

Aad Wagner / Aadwork
Door

Aad Wagner / Aadwork

op 13 Jul 2016

Ik ben sinds kort overgestapt naar Google for Work. Door wat eenvoudige DNS-records toe te voegen aan mijn domein via mijn webhost (alles wordt eenvoudig uitgelegd door Google), werkt mijn zakelijke mail-account nu perfect via Gmail. En het mooie: geen klant die er iets van merkt :) Echt een aanrader! Als ontwerper werk ik veel met bijlagen. Scheelt nu een hoop ruimte op m'n Aadwork-domein.

Robert
Door

Robert

op 13 Jul 2016

Aad, goed om te horen dat je het eenvoudig zelf hebt kunnen instellen. Direct een stuk professioneler. P.S. Mocht je er zelf niet uitkomen dan willen veel website bouwers ook helpen met het instellen als je er niet zelf uitkomt.

Reactie plaatsen