Zakelijk groene energie contract stimuleert duurzame productie!
31 januari 2017 

Zakelijk groene energie contract stimuleert duurzame productie!

Ondernemers hebben steeds meer belangstelling voor duurzaam ondernemen. Wanneer je hier net aan begint, is het belangrijk om even stil te staan bij welke stappen je hier voor onderneemt. Run je al jaren lang een bedrijf dan kan het lastig zijn om duurzaamheid van de ene op de andere dag door te voeren. Doe het daarom stap voor stap door bijvoorbeeld eerst een zakelijk groene energie contract af te sluiten. Een contract waarmee je daadwerkelijk de productie van duurzame energie in Nederland stimuleert en ook nog energiekosten bespaart. In deze blog geven we twee tips. Ten eerste: hoe sluit je snel een groen energiecontract af met scherpe tarieven. Ten tweede: waar let je als ondernemer op als je een energiecontract wilt dat het beste bij jouw duurzame bedrijfsvoering past?

Online zakelijke groene energie vergelijken

Tegenwoordig neemt het niet veel tijd meer in beslag om op zoek te gaan naar een energiecontract met scherpe tarieven. Dit kun je snel doen door online zakelijke energie te vergelijken. Bovendien kan dit op een moment dat het jou uitkomt. Ook kun je bij een online vergelijker eenvoudig aangeven dat je alleen op zoek bent naar een contract met groene energie. Zo zie je in een oogopslag het scherpste aanbod en ook nog eens uitsluitend duurzame energiecontracten.

Wist je dat actietarieven doorgaans alleen gelden op online vergelijkers? Die zijn vaak lager dan de tarieven in een energiecontract die je direct bij de leverancier afsluit. Doordat online vergelijkers de energieleverancier veel werk uit handen nemen, worden hier de scherpste tarieven voor zakelijke energie aangeboden.

Daarnaast is er veel directe concurrentie. Dus voor energieleveranciers die bovenaan in de zakelijke online vergelijker willen komen, is het belangrijk om scherp geprijsde energietarieven aan te bieden. Zie je een zakelijk energiecontract met lage tarieven? Sta dan alleen nog even stil of het type groene energiecontract past bij jouw duurzame bedrijfsvoering; is dit een energiecontract met lokaal, duurzaam opgewekte energie of een contract met groene certificaten uit het buitenland?  

Groen energiecontract: lokaal opgewekt of met certificaten?

Wil je er zeker van zijn dat de duurzame energieproductie toeneemt, kies dan voor een contract met lokaal opgewekte energie uit Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Hollandse wind. Met dit type energiecontract krijg je stroom geleverd die in Nederland is opgewekt met windmolens.

Energieleveranciers produceren deze windenergie zelf of er is een directe koppeling tussen de leverancier en de lokale producent. Die lokale producent kan een boer zijn die geïnvesteerd heeft in windmolens en deze op zijn weiland heeft geplaatst. Het geld dat dit oplevert, wordt direct ge(her)investeerd in duurzame energie. Door bijvoorbeeld extra windmolens te plaatsen. Denkt u ‘groen is groen’? Dan is een andere mogelijkheid een groen energiecontract met Garanties van Oorsprong uit het buitenland. Dit zijn certificaten die de overheid verstrekt aan duurzaam geproduceerde energie. Die is bijvoorbeeld opgewekt met waterkrachtcentrales in Scandinavië. Ook dit type contract past bij een duurzame bedrijfsvoering. Het voordeel echter van lokaal opgewekte groene energie is een betere herleidbaarheid. Bovendien draag je direct bij aan de stimulering van de totale duurzame energieproductie in ons eigen land.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen