Zelfverzekerd ondernemen betekent niet dat je overtuigd bent het goed te doen
12 juni 2014 

Zelfverzekerd ondernemen betekent niet dat je overtuigd bent het goed te doen

Van mijn eigen coach leerde ik dat het beter is in actie te komen en de brug vast te bouwen terwijl je erover loopt, dan om eindeloos te perfectioneren. “Begin met een kladversie” is een uitspraak van haar. Daarna kun je verbeteringen aanbrengen.

Niet bang zijn om het fout te doen

Zo kwam ik ook de uitspraak tegen: “Zelfvertrouwen betekent niet dat je overtuigd bent het goed te doen, maar dat je niet bang bent het fout te doen.”

Niet bang zijn om het fout te doen en daardoor wel te gaan ondernemen maakt het verschil tussen twee soorten ondernemers: Zij die zichtbaar zijn, ruimte innemen, een podium zoeken en zichzelf presenteren en die ondernemers die hele dagen achter hun pc blijven zitten en eindeloos bezig zijn met verbeteringen aan hun website, vakgerichte opleidingen en allerlei andere zaken die niet noodzakelijkerwijs eerst af hoeven voor zij naar buiten kunnen treden.

Zelf heb ik in de afgelopen periode een heel leuke ervaring opgedaan met een echte kladversie. Ik heb een online-programma ontwikkeld, waarvan ik mij afvroeg of de vorm waarin ik het aanbied werkt. De inhoud was dus niet nieuw, de vorm wel. Om dit te testen heb ik een pilot gedaan met 9 belangstellende ondernemers, voornamelijk coaches.

De 3 basisstappen om je bedrijf op te bouwen

zelf verzekerd ondernemenDe pilot is intussen afgerond en ik heb met iedere deelnemer gesproken en om feedback gevraagd. De titel van het programma is: De 3 basisstappen om je bedrijf op te bouwen.

  • Een goede ondernemersmindset ontwikkelen
  • Een niche kiezen
  • Je marketingboodschap bouwen

zijn de speerpunten van het programma.
De 3 onderdelen van het programma worden aangeboden in de vorm van opnames van telefonische trainingen, werkbladen en deelname aan een besloten facebookgroep.

Dit is een gastblog van Aleid Overbeek van Koraalcoaching.

Op dinsdag 17 juni is Aleid te gast in mijn Lunchwebinar.
Ja ik ben bij het Lunchwebinar

Deze blog is eerder verschenen op koraalcoaching

Aleid is Business coach en auteur.

Over de schrijver
Reactie plaatsen