Rij 2 op 5 - verleiden om te fietsen
01 november 2011 

Rij 2 op 5 - verleiden om te fietsen

Utrecht, 1 november 2011. Het is nog vroeg als bij Seats2meet in Utrecht de eerste deelnemers voor de Rij 2 op 5 masterclass binnenkomen. Deze ochtend wordt de deelnemers door collega mobiliteitsadviseur Roel Lenoir en Rij 2 op 5 de kneepjes bijgebracht van het verleiden van medewerkers om vaker de fiets te pakken. De deelnemers vertellen ieder hun meest bijzondere fietservaring. Na een aantal grafieken en tabellen over het fietsgebruik in Nederland komen de mogelijkheden ter sprake om vaker de fiets te laten pakken. Vervolgens beoordelen de deelnemers elkaars advies op de genoemde fietsmogelijkheden. Het blijkt dat de deelnemende adviseurs al diverse mogelijkheden van de fiets en elektrische fiets in de rapporten hebben opgenomen.

Iedereen in Nederland kan fietsen, toch blijkt dat vanaf 16 jaar het fietsgebruik terugloopt. De campagne is ontwikkeld om automobilisten te verleiden 2 dagen per week de fiets te nemen.

De adviseurs hebben deze ochtend inzicht gekregen in de rij 2 op 5 campagne en mogen zich nu Rij 2 op 5 adviseur noemen. De 7 deelnemende adviseurs kunnen, in samenwerking met Rij 2 op 5, ondernemers en medewerkers op eenvoudige wijze kennis laten maken met elektrisch fietsen. Door het gebruik van de grote mobiliteitsvoucher krijgt de ondernemer 2/3 deel van de kosten vergoed. Door vaker te fiets te gebruiken verlaag je de CO2 uitstoot van je organisatie.

Vraag de mobiliteitsscan direct aan en ontdek op welke wijze fietsende medewerkers je kosten kunnen besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een gezondere organisatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen