Provide consultancy werkt aan slimmer reizen
16 juni 2011 
in MKB

Provide consultancy werkt aan slimmer reizen

provide logo, webinarexperts.nlWoerden, 15 juni 2011

Provide Consultancy

is een ICT dienstverlener, waarbij de nadruk ligt op detachering. Met in totaal 150 kwalitatiefhoogstaande ICT-specialisten fungeert Provide als een deskundig partner bij de ontwikkeling van maatwerk-software. Zowel voor realisatie als voor beheer van maatwerk-applicaties is Provide een betrouwbare en deskundige leverancier voor tal van opdrachtgevers. Met name in de financiële sector is Provide prominent vertegenwoordigd. Financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars, maken frequent gebruik van de diensten van Provide. Kwaliteit en flexibiliteit staan hoog in het vaandel en krijgen onder alle omstandigheden prioriteit.

De presentatie van de slimmer werken, slimmer reizen scan in februari bij Provide is het startpunt van gesprekken met de heer van de Heuvel, de financieel directeur, en mevrouw Oppenkamp, wagenparkbeheerder. De scan laat zien dat er grote winst te behalen is met het wagenpark. We bespreken samen de wensen en mogelijkheden om de medewerkers kennis te laten maken met duurzame mobiliteit. Uitgangspunt is dat deze kennismaking prikkelend is.

In nauwe samenwerking met mevrouw Oppenkamp en de drie leasemaatschappijen werken we aan het programma. Het resultaat: op 15 juni konden de medewerkers tijdens de personeels BBQ rijden in twee volledig elektrische auto’s, de Peugeot i-On en de Mitsubishi i-MiEV’s. Daarnaast kon men rijden op een motor met 2 voorwielen, de Piaggo MP3. De Piaggo mag je met een normaal B rijbewijs rijden, maar is smal genoeg om tussen de files door te rijden.

Nadat de eerste een proefrit had gemaakt wilden ook anderen een proefrit maken in de elektrische auto. De Piaggo zorgt door zijn verschijning ervoor dat iedereen een mening heeft. De motorrijder vind het maar niks. Auto rijders vragen zich af of ze er wel op kunnen rijden. Uiteindelijk hebben toch veel medewerkers een rit gemaakt. De motor rijder is in verwarring door het automatisch overhangen in de bocht. Zelf geniet ik, als autorijder, van de zon en frisse lucht.

provide, electrische auto's, webinarexperts.nl

Het rijden met de elektrische auto is een geheel andere ervaring. Bij de eerste berijders is het even zoeken naar de juist volgorde van de handelingen. Je hoort de motor niet lopen, alleen een lampje “ready” laat zien dat de auto klaar voor gebruik is. Als je het “gas” pedaal aanraakt dan heb je direct de volledige power tot je beschikking. De auto reageert als een komeet en schiet vooruit. Laat je het pedaal los, dan remt de auto af en gebruikt de energie om weer op te laden. Het went snel, merk ik als ik ’s avonds in mijn diesel naar huis rij. Ik hoor opeens een behoorlijk motor lawaai.

De komende jaren zullen er steeds meer elektrische auto’s komen, de medewerkers van Provide hebben als een van de eersten in een elektrische auto gereden. Bij het kiezen van een volgende auto zal de elektrische auto zeker op de short list staan van vele medewerkers. We kijken terug op een mooi event waar de aawezigen enthousiast gebruik hebben gemaakt van de beschikbare auto’s en “motor” !

Over de schrijver
Voorbeelden tips en mobiliteitsmaatregelen
Door

Voorbeelden tips en mobiliteitsmaatregelen

op 30 Sep 2013

[…] Proef elektrisch rijden […]

Reactie plaatsen